ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός: Αυτοί είναι οι βουλευτές που φοράνε πάλι ιατρικές ποδιές λόγω Covid 19

Κορονοϊός: Αυτοί είναι οι βουλευτές που φοράνε πάλι ιατρικές ποδιές λόγω Covid 19
«Τίθεμαι στην διάθεση του ΕΣΥ» - Ότι πιο σοβαρό έχουμε ακούσει από Έλληνες βουλευτές

Τις τελευταίες ώρες Έλληνες βουλευτές που έχουν την ιδιότητα του ιατρού, δηλώνουν με ευθύτητα ότι απέχουν από τα βουλευτικά τους καθήκοντα και τίθενται στην διάθεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Και μόνον αυτή η πράξη τους είναι ότι καλύτερο έχουμε ακούσει από Έλληνες βουλευτές. Αυτό ακριβώς αποτυπώνει την έννοια του εθελοντισμού και της προσφοράς στον λαό και στο Έθνος. Κάποιοι έσπευσαν να πουν ότι οι βουλευτές/γιατροί το κάνουν για λόγους ψηφοθηρικούς. Όχι. Αλλά ακόμα κι έτσι να είναι, δείχνουν το δρόμο για μια διαφορετική οπτική σε αυτό που λέμε προσφορά για το κοινό καλό.

Πρώτος μπήκε στη μάχη κατά του κορονοϊού ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Λαμπρούλης, προερχόμενος από το ΚΚΕ: «Αισθάνομαι ότι πρέπει να κάνω και κάτι παραπάνω και να συμβάλλω με την ιδιότητά μου ως γιατρός – πνευμονολόγος, επειδή στην παρούσα φάση εκτιμώ ότι πριν απ’ όλα προέχει και η πρακτική συμβολή στην προάσπιση της ανθρώπινης ζωής», τόνισε σε δήλωσή του και ρίχτηκε ως εθελοντής στη μάχη κατά του κορωνοϊού στη Λάρισα. Ο λόγος για τον βουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργο Λαμπρούλη, που με τη στάση του αυτή έδειξε τον δρόμο και σε άλλους συναδέλφους του.

Ο κ. Λαμπρούλης του ΚΚΕ

Ο κ. Λαμπρούλης είναι πνευμονολόγος του ΕΣΥ. «Θεωρώ ότι η θέση μου είναι μαζί με τους συναδέλφους γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη σε αντίξοες συνθήκες για την περίθαλψη του λαού στις δημόσιες μονάδες υγείας της Λάρισας», τονίζει ο κ. Λαμπρούλης. Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, απευθύνει κάλεσμα στους ιδιώτες αυτοαπασχολούμενους γιατρούς, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα υγείας, δίνοντας τη μάχη από εκεί για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και υγείας. «Μαζί με τις επείγουσες διεκδικήσεις για μαζικές προσλήψεις προσωπικού και για την επίταξη του ιδιωτικού τομέα, μαζί με τον αγώνα ενάντια στις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, είναι κρίσιμη η ατομική συμβολή και προσφορά. Καλούμε πρώτα και κύρια τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος, γιατρούς, να πρωτοστατήσουν σε αυτό τον αγώνα», τονίζει το ΚΚΕ.

Στη διάθεση του ΕΣΥ για να προσφέρει στη μάχη κατά του κορωνοϊού, μπήκε αμέσως μετά και ο Χρήστος Κέλλας, βουλευτής Λάρισας και αναπληρωτης γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Ο κ. Κέλλας ο οποίος είναι αναισθησιολόγος, αναφέρει ότι αποποιείται του δικαιώματος οποιασδήποτε αμοιβής.

«Την ώρα που η πατρίδα μας δέχεται μια ασύμμετρη απειλή, χιλιάδες συμπολίτες μας νοσούν καθημερινά, συνάδελφοι υγειονομικοί υπερβάλλουν εαυτούς για να ανταποκριθούν στο έργο τους και τα νοσοκομεία πιέζονται σε μεγάλο βαθμό, θέτω τον εαυτό μου στην υπηρεσία του Συστήματος Υγείας. Σε αυτό τον πόλεμο δεν περισσεύει κανείς. Υπέρτατη αξία η ανθρώπινη ζωή», αναφέρει ο κ. Κέλλας. Θυμίζουμε ότι ο κ. Κέλλας είχε βρεθεί θετικός σοτ πρώτο κύμα του κορονοϊού και μετά από νοσηλεία κατάφερε να ξεπεράσει την ασθένεια και να βγει νικητής.

Στη μάχη του ΕΣΥ κατά του κορωνοϊού θέτει εαυτόν και ο βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ, Βασίλης Γιόγιακας, με την ιδιότητα του καρδιολόγου, όπως γνωστοποίησε με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής.

Η δήλωση του έχει ως εξής:

«Ανταποκρίνομαι στην πρόσκληση του Υπουργείου Υγείας και τίθεμαι ως καρδιολόγος στη διάθεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της 6ης Υ.ΠΕ. εθελοντικά και χωρίς αποζημίωση. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τη στήριξη των ασθενών και των επαγγελματιών του Ε.Σ.Υ., που έχουν υπερβάλει εαυτούς. Τώρα, την ώρα της πιο μεγάλης μάχης που δοκιμάζει τις αντοχές τους στα όρια, μάς χρειάζονται περισσότερο παρά ποτέ!».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην λίστα των βουλευτών προστέθηκε και ο κ. Κώστας Μπλούχος βουλευτής Δράμας της ΝΔ, ο οποίος είναι χειρουργός και εργάστηκε επί σειρά ετών ως μάχιμος στο νοσοκομείο Δράμας.

24-10-32-image-5fbce12ce4c6d.jpg
Χειρουργός στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας ο κ. Μπλούχος της ΝΔ

Σήμερα Τρίτη με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωναϊού τίθεται η Βουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ , Β2 δυτικού τομέα Αθηνών, ιατρός κυρία Μαρία Αθανασίου, η οποία προσφέρει τις υπηρεσίες της εθελοντικά υπέρ του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

H κυρία Αθανασίου είναι γυναικολόγος

Διαβάστε επίσης:

Ξεχάστε τα ρεβεγιόν! Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά σπίτια μας με απαγόρευση μετακινήσεων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Τι θα πει για κορονοϊό, παράταση lockdown και Χριστούγεννα