ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Η τροπολογία για τις Κυριακές θα ισχύσει μόνο για την περίοδο της πανδημίας

Γεωργιάδης: Η τροπολογία για τις Κυριακές θα ισχύσει μόνο για την περίοδο της πανδημίας
INTIME

Την τροπολογία για λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές υποστήριξε στην Βουλή ο υπουργός ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται για επανάληψη παλαιού άρθρου με μικρές προσθήκες που θα ισχύσουν μόνο για την περίοδο της πανδημίας.

«Όπως καταλαβαίνετε το άρθρο είναι επανάληψη παλαιού άρθρου. Έχουμε προσθέσει και τις φαρμακαποθήκες λόγω της εποχής που διανύουμε για να μπορεί να γίνεται η διανομή των φαρμάκων και την ημέρα Κυριακή» εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης.

Σχετικά με το δεύτερο σκέλος της τροπολογίας που αναφέρει ότι «για την εκτέλεση, παράδοση παραγγελιών στους καταναλωτές που έχουν παραγγελθεί εξ αποστάσεως, τηλεφωνικά ή από ηλεκτρονικό κατάστημα υπεραγορών σουπερμάρκετ και κάθε άλλου εμπορικού καταστήματος ως κέντρο διανομής και παράδοσης, θεωρείται και το φυσικό κατάστημα λιανικής πώλησης και οι αποθήκες του», ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι αυτό θα γίνεται μόνο για την περίοδο του covid και μετά θα αφαιρεθεί. Μάλιστα, τόνισε η συγκεκριμένη προσθήκη γίνεται για να βοηθηθούν και τα μικρά καταστήματα που δεν διαθέτουν e-shop και μπορούν να δεχτούν μόνο τηλεφωνικά τις παραγγελίες.

«Δεν υπάρχει λόγος να δουλεύουν φαρμακαποθήκες τις Κυριακές. Όταν δίνετε δυνατότητα τις Κυριακές να δουλεύουν τα μαγαζιά, καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει; Καταργεί την κυριακάτικη αργία. Αυτό θα γίνει στην πράξη. Ούτε καν ημερομηνία δε βάζει, ότι αυτό θα ισχύει μέχρι τότε» είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, με τον κ. Γεωργιάδη να απαντά: «Ο ορος φαρμακαποθήκες δεν αφορά στα φαρμακεία, αφορά στις φαρμακαποθήκες. Μας είπαν ότι έχουν τεράστιο όγκο και ζήτησαν να μπορούν να εκμεταλλεύονται την Κυριακή. Θα ισχύσει μόνο για την πανδημία».

Ο υπουργός ανάπτυξης απαντώντας και στην αλλαγή για την λειτουργία φυσικών καταστημάτων τις Κυριακές έκανε λόγο για αποκατάσταση μιας αδικίας και απευθυνόμενος προς το ΚΚΕ είπε: «Δηλαδή ζητάει το ΚΚΕ να αποσυρθεί μια διάταξη που βοηθάει τους μικρούς απέναντι στους μεγάλους; Σας είπαμε ότι θα ισχύσει μόνο για την περίοδο της πανδημίας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Πράσινο» φως από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για το εμβόλιο της Pfizer