ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοιός: Κρίσιμο το επόμενο 7ήμερο - Δύσκολη η άρση του lockdown

Κορονοιός: Κρίσιμο το επόμενο 7ήμερο - Δύσκολη η άρση του lockdown
AP Photo

Σε εγρήγορση βρίσκονται κυβέρνηση και ειδικοί λόγω της Πρωτοχρονιάς. Στο Μέγαρο Μαξίμου επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους πως οι πολίτες πρέπει να τηρήσουν τα μέτρα και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και ανήμερα, για να μην ξεφύγουν και πάλι τα κρούσματα κορονοϊού.

Και παρόλο που διανύουμε σχεδόν δύο μήνες lockdown, τα κρούσματα κορονοϊού παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, καθώς την Τετάρτη ανακοινώθηκαν 942 κρούσματα, 443 διασωληνωμένοι και 58 θάνατοι.

Την ίδια ώρα 10 περιοχές παραμένουν στο «κόκκινο». Πρόκειται για τις περιοχές Καλύμνου, Κοζάνη, Κιλκίς, Δυτικής Αττικής, Έβρου, Θάσου, Φλώρινας, Ροδόπης, Λέσβου και Ξάνθης.

Υπό αυτές τις συνθήκες από χθες έχουν τεθεί σε εφαρμογή αυστηρά μέτρα και οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν τις επόμενες ώρες.

Αυστηρό μήνυμα ενόψει της Πρωτοχρονιάς για αυστηρή τήρηση των μέτρων απ’ όλους έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδης.

«Δέκα το βράδυ δεν θα κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους. Δέκα το βράδυ η πόλη πρέπει να είναι νεκρή για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ότι οι επόμενες μέρες θα είναι μέρες που θα μπορούμε να μην πάρουμε και άλλα μέτρα ούτως ώστε να κλείσουμε την ζωή των ανθρώπων» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Κάθε γιορτή μια μαχαιριά με πολλές μετά από 15 ημέρες θα κλαίμε έξω από τις ΜΕΘ» σημείωσε μεταξύ άλλων και τόνισε πως η Αττική είναι προβληματική αναφερόμενος στα κρούσματα κορονοϊού επισημαίνοντας πως παρακολουθείται από την κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγους για να μην ξεφύγει η κατάσταση. «Είναι στην κόψη του ξυραφιού» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

Σε ερώτηση για την απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 22.00 σήμερα το βράδυ ανέφερε ότι οι έλεγχοι θα είναι καθολικοί όπως και ανήμερα της πρωτοχρονιάς.

Αναφορικά με την άρση ή την παράταση του lockdown, οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την επόμενη εβδομάδα, πιθανότερο σενάριο να παραμείνουν τα περιοριστικά μέτρα έως τις 20 Ιανουαρίου. Οι ειδικοί δεν έχουν ακόμη καταλήξει για το χρόνο επανεκκίνησης της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, καθώς θα πρέπει να περάσει ακόμα ένα 10ήμερο για να διαπιστώσουν αν οι γιορτές είχαν αρνητικό αντίκτυπο στην εξέλιξη της πανδημίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.