Δείτε Online τα δεδομένα εμβολιασμού – Τι είπε ο πρωθυπουργός στη σύσκεψη για το σχέδιο «Ελευθερία»

Χρήστος Γιαννούλης

InTime

Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έγινε ευρεία σύσκεψη για την υλοποίηση του σχεδίου «Ελευθερία». Στον «αέρα» η online πλατφόρμα με τα δεδομένα για τον εμβολιασμό. Πάνω από 16.000 άνθρωποι έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου στην Ελλάδα. «Όλοι μαζί θα πετύχουμε», το μήνυμα του πρωθυπουργού.

Στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας βρέθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη σύσκεψη που αφορούσε την πορεία υλοποίησης του σχεδίου «Ελευθερία».

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό και σε αυτή πήραν μέρος όλοι οι εμπλεκόμενοι, ενώ το «παρών» έδωσαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και εκπρόσωποι όλων των αρμόδιων φορέων.

Στη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για ένα πολυσύνθετο και δύσκολο εγχείρημα, το οποίο για να στεφθεί με επιτυχία θα χρειαστεί τη συνεργασία όλων. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «όλοι μαζί θα πετύχουμε».

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Βασίλης ΚικίλιαςInTime

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η παρουσία του πρωθυπουργού και η διεξαγωγή της σύσκεψης υπό τη δική του προεδρία, δείχνει και τη σημασία που δίνεται στο εγχείρημα από πλευράς κυβέρνησης.

Πέρα από όλα όσα συζητήθηκαν για την υλοποίηση του σχεδίου «Ελευθερία», αναλύθηκαν και τα μέχρι τώρα δεδομένα. Στα αξιοσημείωτα, το γεγονός ότι άρχισε να φτάνει η διαδικασία τον στόχο των 5.000 εμβολιασμών την ημέρα. Συγκεκριμένα το τελευταίο 24ωρο έγιναν πάνω από 6.000 εμβολιασμοί, με το σύνολό τους να φτάνει στους 16.233.

Σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία για το σχέδιο «Ελευθερία»InTime

Μάλιστα, υπήρξε ενημέρωση του πρωθυπουργού αλλά και των υπόλοιπων, για την ψηφιακή πλατφόρμα που παρέχει online δεδομένα για τον εμβολιασμό.

Στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr/vaccinationtracker αλλά και στην ιστοσελίδα data.gov.gr/datasets/mdg_emvolio, μπορεί κανείς να παρακολουθεί τα δεδομένα real time και να γνωρίζει την εξέλιξη του σχεδίου «Ελευθερία» που αφορά τους εμβολιασμούς στη χώρα.

Οι εμβολιασμοί μέχρι τις 5 Ιανουαρίου

Οι εμβολιασμοί ανά Περιφερειακή Ενότητα

Μητσοτάκης: Τήρηση των μέτρων μέχρι να χτίσουμε «τείχος» ανοσίας

«Εμβολιάζουμε περίπου 5.000 συμπολίτες μας την ημέρα και είμαι σίγουρος ότι με τους ρυθμούς αυτούς θα τηρήσουμε τον προγραμματισμό, έτσι όπως αυτός έχει καθοριστεί από την Επιτροπή Εμβολιασμών, αλλά και από την Οργανωτική Επιτροπή της επιχείρησης “Ελευθερία”» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «από τις 20 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού, ξεκινώντας με τις πιο ευπαθείς ομάδες, τους συμπολίτες μας άνω των 85 ετών, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Επιτροπής. Και από τις 11 Ιανουαρίου θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τα ραντεβού».

«Είναι σημαντικό να εγγράψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας στην άυλη συνταγογράφηση, διότι θα ενημερώνονται αυτόματα με μήνυμα για το ραντεβού τους», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει ο μηχανισμός, δίχως ταλαιπωρία για τους πολίτες, ενώ παρότρυνε τους νεότερους να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους συγγενείς τους εάν δεν έχουν εξοικείωση με την τεχνολογία.

Όπως διευκρίνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Άλλες ευρωπαϊκές χώρες, πολύ μεγαλύτερες από εμάς, έχουν κάνει πολύ λιγότερους εμβολιασμούς, αλλά προφανώς όσο πιο γρήγορα μπορούμε να εμβολιάζουμε τον πληθυσμό μας τόσο πιο γρήγορα θα χτίσουμε και το “τείχος” ανοσίας».

Μιλώντας για το επόμενο διάστημα ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Έχουμε δύσκολους μήνες μπροστά μας, το γνωρίζουμε καλά. Γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να χτίσουμε “τείχος” ανοσίας από τη μια στιγμή στην άλλη. Θα χρειαστεί χρόνος προκειμένου να εμβολιάσουμε ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού μας. Και επίσης γνωρίζουμε ότι μέχρι να συμβεί αυτό θα πρέπει να τηρούμε πολύ προσεκτικά τα μέτρα, όπως μας τα υποδεικνύουν οι ειδικοί».

Στη σύσκεψη έλαβαν επίσης μέρος ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας αρμόδιος για τις Υπηρεσίες Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης και ο Ταξίαρχος Αρίστος Περρής, υπεύθυνος για την εφοδιαστική αλυσίδα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ιερά Σύνοδος για Θεοφάνεια: Εντός των ναών ο Αγιασμός των υδάτων - «Η Εκκλησία θα τηρήσει τα μέτρα»

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved