ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη Πομπέο σε Μητσοτάκη: Το έργο ΗΠΑ - Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο διασφαλίζει την ελευθερία

Στήριξη Πομπέο σε Μητσοτάκη: Το έργο ΗΠΑ - Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο διασφαλίζει την ελευθερία
InTime

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, με μήνυμά του στο Twitter αναφέρθηκε στη συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ εξήρε τον επαγγελματισμό του ομολόγου του, Νίκου Δένδια.

Λίγο πριν αποχωρήσει από την κομβική θέση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο Μάικ Πομπέο έστειλε ένα ακόμα μήνυμα στήριξης προς την Ελλάδα. Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ της κυβέρνησης Τραμπ μέσα από τη σελίδα του υπουργείου στο Twitter έκανε αναφορά στην επίσκεψή του στην Κρήτη, όπου τον είχε φιλοξενήσει και ξεναγήσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς επρόκειτο και για την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Μέσα από αυτή την αναφορά ο Μάικ Πομπέο στάθηκε για άλλη μια φορά στη συνεργασία Ελλάδας και ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας πως διασφαλίζουν την ελευθερία της Αμερικής και παράλληλα εκείνη του ελληνικού λαού.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο απερχόμενος Αμερικανός ΥΠΕΞ ευχήθηκε τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στη σύζυγό του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί με πολύ κολακευτικά λόγια και στον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, τον οποίο χαρακτήρισε ως «εξαιρετικό επαγγελματία».

«Η περιήγηση στην Κρήτη, στην πατρίδα σας, ήταν αξέχαστη. Το έργο που κάνουν οι ΗΠΑ και η Ελλάδα μαζί στην Ανατολική Μεσόγειο και αλλού, διασφαλίζει την ελευθερία της Αμερικής παράλληλα με εκείνη του ελληνικού λαού. Ευλογίες σε εσάς και τη Μαρέβα. Και ο ομόλογός μου, υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας», ανέφερε ο Μάικ Πομπέο.

Το μήνυμα του Μάικ Πομπέο στο Twitter

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Σε ποιες περιοχές δόθηκε παράταση - Πού θα ισχύουν νέα μέτρα