ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ετοιμάζει «άνοιγμα» στην κοινωνία μετά το διπλό «όχι» από Γεννηματά-Βαρουφάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Ετοιμάζει «άνοιγμα» στην κοινωνία μετά το διπλό «όχι» από Γεννηματά-Βαρουφάκη

Αποφασισμένος να προχωρήσει στην κατεύθυνση των πλατιών πολιτικών και κοινωνικών συμμαχιών εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνει διατεθειμένος να αναπροσαρμόσει τον οδικό χάρτη που σχεδίασε για το επόμενο διάστημα, παρά την άρνηση του ΚΙΝΑΛ και του ΜΕΡΑ25 να λάβουν μέρος στον διάλογο για την «προοδευτική διακυβέρνηση».

Στην Κουμουνδούρου δεν έπεσαν από τα σύννεφα ακούγοντας τις αρνήσεις της Φώφης Γεννηματά και του Γιάνη Βαρουφάκη να προσπαθήσουν να βρουν κοινό έδαφος προκειμένου να αντιμετωπιστεί από κοινού η κυβερνητική πολιτική.

Γνώριζαν πολύ καλά ότι και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα προσπαθήσουν να περιχαρακώσουν τον δικό τους πολιτικό χώρο μπροστά στο ενδεχόμενο να εκδηλωθούν φαινόμενα ακραίας πόλωσης στον δρόμο προς τις κάλπες – όποτε και αν αυτές στηθούν.

Παρά την κάθετη άρνηση του ΚΙΝΑΛ και την μαξιμαλιστική αντιπρόταση του ΜΕΡΑ 25 -που προφανώς δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή- στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένοι να πορευτούν με το δικό τους σχέδιο.

Όπως ανέφεραν στο Newsbomb.gr κορυφαία στελέχη του κόμματος, η συζήτηση για την «προοδευτική διακυβέρνηση» πηγάζει από την κοινωνία και όποιος δεν την αφουγκραστεί έγκαιρα, θα αντιμετωπίσει πρόβλημα από την δική του βάση.

Συμπλήρωσαν, επίσης, ότι η πρόταση που κατατέθηκε από το κόμμα τους αφορά άμεσα την κοινωνία και όχι τα κόμματα – που αργά ή γρήγορα θα πρέπει να τοποθετηθούν πάνω σε αυτό το κοινωνικό αίτημα.

Από κει και πέρα, η Κουμουνδούρου ετοιμάζεται να για έναν νέο κύκλο διεύρυνσης και για τον μετασχηματισμό του κόμματος. Ειδικά για το δεύτερο σκέλος, ξεκαθαρίζουν ότι πρόκειται για μια αναγκαία πολιτική και οργανωτική διαδικασία με στόχο να καλυφθεί το χάσμα μεταξύ της εκλογικής επιρροής του κόμματος και των οργανωτικών δυνάμεων του, επισημαίνοντας ότι είναι χάσμα όχι μόνο αριθμητικό, αλλά που παρουσιάζεται και στις θεσμικές τους εκπροσωπήσεις (αυτοδιοίκηση – συνδικάτα – επιστημονικοί σύλλογοι – επιμελητήρια – οργανώσεις των πολιτών).

Γι' αυτό τον στόχο είχε μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας ήδη από το βράδυ των προηγούμενων εκλογών.

Με βάση τα παραπάνω, στον ΣΥΡΙΖΑ κρίνουν ως αναγκαίο να προχωρήσει η συνέχιση της προσπάθειας για την διεύρυνση και μαζικοποίηση του κόμματος που ανακόπηκε λόγω της πανδημίας, αλλά ταυτόχρονα και η οργανωτική ανασυγκρότηση του.

Μάλιστα, σκοπεύουν οι επικείμενες νομαρχιακές συνδιασκέψεις είναι προγραμματισμένες για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο να μετατραπούν σε ένα ανοίγματος στην κοινωνία, με έμφαση στα συνδικάτα, στις οργανώσεις πολιτών, στα επιμελητήρια και τους εμπορικούς συλλόγους, σε προοδευτικές δυνάμεις της αυτοδιοίκησης και γενικά στους πολίτες που παρακολουθούν και στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φονική συμπλοκή στη Νέα Σμύρνη: Ένα γκρι Opel αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. – Που στρέφονται οι έρευνες