ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή οι καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου

Στη Βουλή οι καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου

Στη Βουλή συζητήθηκε σήμερα η υπόθεση των καταγγελιών της Σοφίας Μπεκατωρου με ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή προς τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Η Φωτεινή Πιπιλή αφού εξήρε την ολυμπιονίκη Σοφια Μπεκατωρου για το θάρρος της, ζήτησε την καθαίρεση ολόκληρου του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας

«Από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε την αθλητική οικογένεια με λογοδοσία και διαφάνεια και προχωράμε ακάθεκτοι στις μεταρρυθμίσεις. Δεν διστάσαμε να γίνουμε δυσάρεστοι σε λίγους των ομοσπονδιών, να πάμε κόντρα σε κεκτημένα δεκαετιών, πάντα υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού. Όταν ξεκινήσαμε την αθλητική μεταρρύθμιση και θέσαμε όρια στις ηλικίες δεχθήκαμε πίεση ακόμα κι από βουλευτές της παράταξη μας. Ο πρωθυπουργός όμως μας έδωσε σαφή εντολή και στήριξη να τολμήσουμε την αθλητική μεταρρύθμιση» είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης και συνέχισε για το ίδιο θέμα.

«Το ίδιο πρόσωπο μπορεί να εκλέγεται τρεις φορές πρόεδρος αθλητικής ομοσπονδίας και επιπλέον αν έχει διατελέσει δύο συνεχόμενες φορές σε άλλη θέση της ομοσπονδίας μπορεί να επανεκλεγεί αν έχουν μεσολαβήσει δύο χρόνια από την τελευταία του θητεία. Το 70ό έτος είναι το ανώτατο όριο ηλικίας της ομοσπονδίας, όπως συμβαίνει και στην ΔΟΕ».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού προανήγγειλε την δημιουργία μητρώου προπονητών, προκειμένου να γνωρίζουν όλοι ποιος αναλαμβάνει την προπόνηση των παιδιών.

«Ετοιμάζουμε καμπάνια για την βία στον αθλητισμό, γιατί ο αθλητισμός ενώνει. Όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μάστιγα, αυτό το πρόβλημα, που είναι κοινωνικό και όχι μόνο αθλητικό» είπε ο κ. Αυγενάκης.

Η κυρία Πιπιλή με τη σειρά της έφερε στη Βουλή το αίτημα των 8 αθλητών της ΕΙΟ για διορισμού προσωρινού διοικητικού συμβουλίου και διενέργεια εκλογών εως τις 14 Μαρτίου.

«Βρείτε όποιο τρόπο νομικό ώστε να ακυρωθεί η παρουσία των μελών του διοικητικού συμβουλίου υπό το βάρος της προκλητικής του στάσης. Βρείτε τον τρόπο να τους καθαιρέσετε και ορίστε με τις δυνατότητες των νόμων ένα προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο» είπε η βουλευτής της ΝΔ.

«Προκαλεί θλίψη μία ομοσπονδία αθλητική που το άθλημα της έχει φέρει διακρίσεις στην χώρα μας και έχει αναδείξει κορυφαίες προσωπικότητες να αντιδρά με τον τρόπο που περιγράψατε. Πίστευαν ότι είναι αμετακίνητοι και ότι κανένας δεν μπορούσε να τους μετακινήσει. Για κακή τους τύχη βρέθηκαν μπροστά σε μία κυβέρνηση με πολιτική βούληση, με αποφασιστικότητα και με στόχο να θέσει τέλος την αυθαιρεσία» απάντησε ο κ. Αυγενάκης και στη συνέχεια ανακοίνωσε τα επόμενα βήματα για το συγκεκριμένο θέμα.

«Στο πλαίσιο αυτό, εντός των επόμενων ημερών θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για να εξετάσει τις πιθανές κυρώσεις και τις ενέργειες που θα ακολουθήσει. Επίσης σας ενημερώνω, ότι πριν λίγες μέρες με δική μου απόφαση ανεστάλη οποιαδήποτε χρηματοδότηση προς την ελληνική ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία μέχρι να ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο ερευνών. Επιπλέον ξεκινά άμεσα ο έλεγχος στην ομοσπονδία από την αρχή διαφάνειας για τη νομιμότητα των συστημάτων και των διαδικασιών διακυβέρνησης και οικονομικής λειτουργίας με στόχο τον εντοπισμό τυχόν φαινομένων διαφθοράς κακοδιοίκησης αναποτελεσματικότητας και παραβιάσεων της ακεραιότητας με δεδομένες τις επώνυμες καταγγελίες. Έχουν κάνει δήλωση πόθεν έσχες τα μέλη της επιτροπής ; Θα το δούμε» είπε ο κ. Αυγενάκης καταλήγοντας στο ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Άνοιγμα Γυμνασίων - Λυκείων 1η Φεβρουαρίου εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι