ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμβολιασμός: Πώς κατάφερε η Ελλάδα να εξασφαλίσει τη δεύτερη δόση για όσους έκαναν την πρώτη

Εμβολιασμός: Πώς κατάφερε η Ελλάδα να εξασφαλίσει τη δεύτερη δόση για όσους έκαναν την πρώτη
INTIME

Προχωρούν κανονικά οι εμβολιασμοί. Πώς κατάφερε η κυβέρνηση, να έχει διαθέσιμη τη β’ δόση για αυτούς που έκαναν την πρώτη.

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρά η εκστρατεία εμβολιασμού, με την κυβέρνηση να είναι έτοιμη να αυξήσει το ρυθμό, εφόσον θα υπάρξει η αναμενόμενη ροή στις παραλαβές των εμβολίων.

Το συντηρητικό πλάνο που ακολούθησε η κυβέρνηση αποδεικνύεται πως είναι προς στην σωστή κατεύθυνση, καθώς είναι διαθέσιμη η δεύτερη δόση του εμβολίου για όσους έχουν κάνει την πρώτη, παρόλο που ο αριθμός των εμβολίων δεν είναι αυτός που είχε προβλεφθεί αρχικά λόγω των ανατροπών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Σημειώνεται πως κάποιες ευρωπαϊκές χώρες που ξεκίνησαν με πολύ γρήγορους ρυθμούς τους εμβολιασμούς βρίσκονται αντιμέτωπες με το πρόβλημα να μην έχουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου για όσους έκαναν την πρώτη.

Κυβερνητική πηγή δήλωσε στο Newsbomb.gr πως όλα προχωρούν ομαλά με τους εμβολιασμούς και οι πλατφόρμες λειτουργούν άριστα, με αποτέλεσμα να μην ταλαιπωρούνται καθόλου οι πολίτες που εμβολιάζονται. Σύμφωνα με την ίδια πηγή η κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί αργοπορίας στο μέτωπο των εμβολισμών αποδεικνύεται έωλη, καθώς είναι εμφανές πως η τακτική της κυβέρνησης είναι ορθή και οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Χθες πραγματοποιήθηκαν 16.500 εμβολιασμοί και συνολικά 154.000 πολίτες έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό. Από την Παρασκευή το απόγευμα άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 80 έως 84 ετών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε χθες το Κέντρο Υγείας στα Καμίνια, μία από τις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που λειτουργούν και ως εμβολιαστικά κέντρα στο πλαίσιο της Επιχείρησης «Ελευθερία» και επεσήμανε ότι η εκστρατεία εμβολιασμού προχωρά κανονικά, βάσει του προσεκτικού προγραμματισμού που έχει γίνει και σύμφωνα με τις προτεραιότητες που έθεσε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Αναφορικά με τους τρόπους που μπορούν οι πολίτες να κλείνουν ραντεβού για να εμβολιαστούν είναι οι παρακάτω:

Αν ο πολίτης είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση, θα του έρθει αυτόματα μήνυμα στο κινητό του. Ο πολίτης θα πρέπει να επιβεβαιώσει το ραντεβού. Αν δεν αποδεχθεί ή δεν επιβεβαιώσει το ραντεβού δεν χάνει τη σειρά του και μπορεί μπαίνοντας στην πλατφόρμα και εισάγοντας τον ΑΜΚΑ του να κλείσει ραντεβού σε εμβολιαστικό κέντρο της προτίμησής του.

Ο δεύτερος τρόπος είναι στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr όπου εισάγοντας τον ΑΜΚΑ του μπορεί να κλείσει ραντεβού.

Επίσης μπορεί να κλείσει ραντεβού στα φαρμακεία ή στα ΚΕΠ.

Ο πολίτης μπορεί να ακυρώσει το ραντεβού του αλλά σε χρονικό διάστημα 72 ώρες πριν. Αν δεν προσέλθει στο ραντεβού μπορεί να ξανακλείσει άλλο ραντεβού αλλά μόνο εφόσον μεσολαβήσει ένας μήνας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.