ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Lockdown στην Αττική: Η εισήγηση των ειδικών-Από αύριο τα νέα μέτρα, τι θα ισχύει για την κυκλοφορία

Lockdown στην Αττική: Η εισήγηση των ειδικών-Από αύριο τα νέα μέτρα, τι θα ισχύει για την κυκλοφορία
AP Photo

Συνεχίζεται η μαραθώνια σύσκεψη των λοιμωξιολόγων, για τα μέτρα που θα ληφθούν στην Αττική, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, οι ειδικοί εισηγούνται να μην αλλάξει το χρονικό πλαίσιο που ισχύει για την απαγόρευση της κυκλοφορίας, καθώς επίσης τα μέτρα να εφαρμοστούν από αύριο κιόλας, Σάββατο 30 Ιανουαρίου. Νωρίτερα «κλείδωσε» η εισήγηση των ειδικών για τα Γυμνάσια αι τα Λύκεια, αλλά και για το πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα.

Οι ειδικοί θα θέσουν τις εισηγήσεις τους υπόψιν της κυβέρνησης, προκειμένου να ληφθούν οι αποφάσεις για την επιβολή των νέων μέτρων στην Αττική.

Κυβερνητικές πηγές δήλωσαν στο Newsbomb.gr, ότι η Αττική προς το παρόν παραμένει κάτω από το επίπεδο, που απαιτείται, για να χαρακτηριστεί «κόκκινη». Ωστόσο, επειδή είναι μία περιφέρεια με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και μεγάλο πληθυσμό, αποφασίστηκε οι όποιες αποφάσεις να ληφθούν γρήγορα, ώστε να προλάβουν να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω η επιδημιολογική εικόνα της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κυβέρνηση και ειδικοί παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της πανδημίας και οι αποφάσεις, που λαμβάνονται σε εβδομαδιαία βάση, θα κρίνονται από τα εκάστοτε επιδημιολογικά δεδομένα.

Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι, να μην ξεφύγει η κατάσταση και να μην ξαναβρεθεί στο «κόκκινο» το Εθνικό Σύστημα Υγείας γι'αυτό και όπως έχει τονίσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε όλες τις πρόσφατες δημόσιες εμφανίσεις του, αναλόγως των εξελίξεων θα λαμβάνονται και οι αποφάσεις.

«Κλείδωσε» για Γυμνάσια, Λύκεια και λιανεμπόριο

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι η εισήγηση των ειδικών για τα καταστήματα, είναι να είναι κλειστά σε όλες τις «κόκκινες» περιοχές και να λειτουργούν μόνο με τη μέθοδο του Click Away και με τη μέθοδο του Click in Shop για τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και κοσμημάτων.

Επιπλέον, δεν θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, ώστε να αποφευχθούν οι εικόνες συνωστισμού, που παρατηρήθηκαν στους μεγάλους, εμπορικούς δρόμους της Αθήνας.

Ακόμη, η επιτροπή κατέληξε και σε ό,τι αφορά στο θέμα των Γυμνασίων και Λυκείων. Ειδικότερα, από την 1η Φεβρουαρίου θα λειτουργήσουν τα Γυμνάσια, όχι όμως και τα Λύκεια, όπως συμβαίνει σε όλες τις «κόκκινες» περιοχές, για του μαθητές των οποίων θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση.

Το επιχείρημα των μελών της επιτροπής του υπουργείου Υγείας είναι, κατά πληροφορίες, ότι πρέπει να δοθεί χρόνος, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κλεισίματος εκ νέου της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι φόβοι για «έκρηξη» των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες στην Αττική.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Συναγερμός στους λοιμωξιολόγους - Δεν πάνε καλά τα πράγματα