ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις Γεωργιάδης: Λεκτική υπερβολή για τα «κλειδιά των επιχειρήσεων της εστίασης»

Άδωνις Γεωργιάδης: Λεκτική υπερβολή για τα «κλειδιά των επιχειρήσεων της εστίασης»
INTIME

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, δεν απέκλεισε για άλλη μια φορά το ενδεχόμενο ολικού lockdown.

Αρχικά ο κ. Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι η απάντηση του του για τα «κλειδιά των επιχειρήσεων της εστίασης», ήταν μια λεκτική υπερβολή την οποία χρησιμοποίησε απέναντι σε μια συνδικαλιστική υπερβολή.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει τους επαγγελματίες της εστίασης, αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά, «ας μην ξεχνάμε ότι διαχειριζόμαστε μια παγκόσμια συμφορά».

Όπως είπε αυτή τη στιγμή προετοιμάζεται πρόγραμμα ΕΣΠΑ μόνο για τους επαγγελματίες της εστίασης ενώ παράλληλα υπάρχει συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ώστε στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 να υπάρξει ειδικός αλγόριθμος για τους επιχειρηματίες της εστίασης.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ακόμη ότι θα ανακοινωθούν επιπλέον χρηματοδοτικά εργαλεία, για τους επιχειρηματίες περιοχών που είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα «κόκκινες», όπως για παράδειγμα η δυτική Αττική.

Ερωτηθείς για την τακτική των μέτρων «ακορντεόν» με το συνεχές άνοιγμα και κλείσιμο, τόνισε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να χειριστεί κανείς διαφορετικά την κατάσταση και την ίδια τακτική ακολουθούν όλα τα κράτη, από τη στιγμή που πατάμε πάνω σε ένα ρευστό σκηνικό, όπως αυτό της πανδημίας.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ακόμη ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα σκληρό lockdown στο μέλλον καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλάζουν συνεχώς.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ρωτήθηκε τέλος για το ψάρεμα και το κυνήγι που είναι ακόμη σε απαγόρευση και απάντησε ότι ο ίδιος είχε προτείνει να ανοίξουν, αλλά η επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε διαφορετικά, κάτι που είναι λογικό καθώς αυτές οι δυο δραστηριότητες δεν μπορούν να μπουν ψηλά στη ιεράρχηση αυτών που πρέπει να ανοίξουν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Συναγερμός - Ίσως και τετραψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων