Κατατέθηκε η πρόταση για προανακριτική σε βάρος του Νίκου Παππά

Newsbomb

Πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής σε βάρος του Νίκου Παππά κατατέθηκε με τις υπογραφές 30 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. 

Σύμφωνα με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Μπούγα η Ν.Δ έκρινε ότι στο υλικό της δικογραφίας υπάρχουν επαρκή στοιχεία τα οποία συγκλίνουν στο ότι πρέπει να υποβληθεί η πρόταση για τα εξής εγκλήματα:

1) για το κακούργημα δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου κατ ’εξακολούθηση και κατά συρροή και για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή. Από τη Νέα Δημοκρατία ως Πρόεδρος της Επιτροπής θα προταθεί ο βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης.

«Κρίναμε ότι υπάρχουν ικανές ενδείξεις που επιβάλλουν την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκου Παππά. Τα στοιχεία της δικογραφίας συγκλίνουν ότι πρέπει να υποβληθεί πρόταση και πριν από λίγο κατατέθηκε πρόταση από 30 βουλευτές της ΝΔ σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 86 Σ για τα εξής εγκλήματά που φέρεται ο πρώην υπουργός ότι τέλεσε κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Συγκεκριμένα για του κακούργημα της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή και για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή. Τα στοιχεία που στοιχειοθετούν την πρόταση μας βρίσκονται στη δικογραφία η οποία έχει περιέλθει στη Βουλή. Προτείνεται ως πρόεδρος της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής ο κ. Σταύρος Κελέτση,» είπε ο κ. Μπούγας

Σχετικά με την υπόθεση Follie Follie η Ν.Δ κρίνει ότι δεν πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος των πρώην υπουργών κ.κ Φλαμπουράρη και Χαρίτση., ενώ για τον κ. Μπαλαούρα η υπόθεση διερευνάται από την τακτική δικαιοσύνη και για τον βουλευτή Σταύρο Αραχωβίτη θα ακολουθηθεί η διαδικασία της άρσης βουλευτικής ασυλίας. «Για την υπόθεση Follie Folli με βάση τα στοιχεία τα οποία υπάρχουν κρίνεται ότι δεν πρέπει να ασκηθεί δίωξη σε βάρος των Φλαμπουράρη και Χαρίτση», είπε ο κ. Μπουγας.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved