ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Δεν θέλουμε να γίνει ήρωας ένας τρομοκράτης δολοφόνος που κάνει απεργία πείνας

Τσίπρας: Δεν θέλουμε να γίνει ήρωας ένας τρομοκράτης δολοφόνος που κάνει απεργία πείνας

Απαντήσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα όσα είπε στην ομιλία του έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του στη Βουλή καταθέτοντας και δικές του προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό της ΕΛΑΣ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην δευτερολογία του κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για προσπάθεια διχασμού, ενώ είπε προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «κάνατε την πιο αμήχανη και ασυνάρτητη ομιλία από αυτό το βήμα».

Είπε ο κ. Τσίπρας: «Η ομιλία σας ήταν ένα εξαιρετικό δείγμα ενός πρωθυπουργού που θέλει να διχάσει. Επικαλεστήκατε επιχειρήματα της ομάδας αλήθειας. Η μόνη σας καλή στιγμή ήταν όταν ζητήσατε συγγνώμη αλλά και αυτή ήταν μισή και την απαξιώσατε με αναφορές στο 2016 και 2017. Δεν ζητήσατε συγγνώμη όμως για τα περιστατικά της Νέας Σμύρνης ούτε για την αύξηση των καταγγελιών κατά 75% για περιστατικά βίας επί των ημερών σας. Αν είχατε ζητήσει ή εσείς ή ο υπουργός σας την Κυριακή μία ολόκληρη συγγνώμη δεν θα είχαμε τα επεισόδια της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη…».

Για την κατηγορία της αστυνομικής βίας επί ΣΥΡΙΖΑ είπε ο κ. Τσίπρας: «Όταν ήμουν στην αντιπολίτευση μου ζητούσατε "κ. Τσίπρα λύστε τα χέρια της αστυνομίας", τώρα με κατηγορείτε για αστυνομική βία επί των ημερών μας. Πότε λέγατε αλήθεια, τότε ή τώρα;».

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε, επίσης, τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σταματήσει την άδικη κριτική των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας του χαρακτηριστικά «να σταματήσετε να ταυτίζετε όλους όσους έχουν αγωνία για το κράτος δικαίου και τα δημοκρατικά δικαιώματα όλους όσοι δεν θέλουν να γίνει ήρωας ένας τρομοκράτης δολοφόνος πεθαίνοντας από απεργία πείνας σε μια φυλακή με ό,τι κινδύνους στρεβλής ριζοσπαστικοποίηση της νεολαίας και να καταλάβετε ότι δεν έχουμε πει κάτι παραπάνω από αυτό που είπαν βουλευτές σας όπως ο κ. Τζαβάρας ότι είναι αδιανόητο να έχουμε νεκρό απεργό πείνας στη χώρα μας».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επανέφερε ρουσφετολογικές προσλήψεις στην Ομάδα ΔΙΑΣ, προσλαμβάνοντας παιδιά δίχως εκπαίδευση. Τον κατηγόρησε για την υπόθεση Ινδαρέ ότι προσπάθησε η αστυνομία να ενοχοποιήσει ένα πολίτη της μεσαίας τάξης για να αποσείσει η αστυνομία τις δικές της ευθύνες.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε, επίσης, να διαλυθεί η ομάδα ΔΡΑΣΗ την οποία χαρακτήρισε «επικίνδυνη» δεσμευόμενος ότι θα καταργηθεί όταν το κόμμα του γίνει ξανά κυβέρνηση, πρότεινε τη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής για την επιλογή της ηγεσίας της ΕΛΑΣ αλλά και προσλήψεις μόνο μέσω πανελλαδικών.

«Τα όνειρα της νέας γενιάς θα γίνουν εφιάλτης αν συνεχίζετε να κυβερνάτε με αυταρχικό τρόπο» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Ζητάω συγγνώμη από τα θύματα αστυνομικής βίας - Τέσσερα μέτρα για αναβάθμιση της ΕΛ.ΑΣ.