ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Όσο θα λέτε ότι αποτύχαμε στην πανδημία, θα λέω ότι είστε ψεύτης

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Όσο θα λέτε ότι αποτύχαμε στην πανδημία, θα λέω ότι είστε ψεύτης

Ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη δευτερολογία του να επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα λεγοντας ότι επιχειρεί να δημιουργήσει «νέους αγανακτισμένους».

«Σας είδα ασυνήθιστα αποσταθεροποιημένο στη δευτερολογία σας. Με τον Αμερικανό πρόεδρο των ΗΠΑ John είναι όλα για τα Joe. Το πολιτικό σας βιογραφικό άρχισε να γράφετε στις πλατείες των αγανακτισμένων τους οποίους χρησιμοποιήσετε για να έρθουν καβαλήσετε ένα ρεύμα αγανάκτησης, θυμού σε ένα βαθμό δικαιολογημένο, προσφέροντας ψεύτικες λέει λύσεις οι οποίες διαψεύστηκαν.

Η Ελληνική κοινωνία έχει ωριμάσει, έχεις συνειδητοποιήσει τις οποίες δικές τις ευθύνες και τις ευθύνες των πολιτικών. Αν το 2021 πιστεύετε ότι μπορείτε να ξαναστήσετε ένα τέτοιο σκηνικό κοινωνικής έντασης, είστε βαθιά γελασμένος. Όχι γιατί προεξοφλείτε την αντίδραση της κυβέρνησης, αλλά γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κοινωνική πλειοψηφία να σας ακολουθήσει σε αυτό το δρόμο. Η νεολαία την οποία επικαλείται συνέχεια δεν είναι μια νεολαία είναι μια νεολαία βαθιά προβληματισμένη, ώριμη, θυμωμένη για την πανδημία που της στέρησε ένα χρόνο ελευθερίας» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στην διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση και τους ισχυρισμούς Τσίπρα περί αποτυχίας απάντησε:

«Όσο και να ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα απέτυχε στην διαχείριση της πανδημίας τόσο θα εξακολουθώ να απαντώ με πραγματικά στοιχεία. Επιμένετε να μιλάτε για την πανδημία λέγοντας για χιλιάδες θανάτους και παραγνωρίσετε για ακόμα μία φορά το γεγονός ότι αυτή η χώρα η οποία είχε ένα αδύναμο σύστημα υγείας τα κατάφερε καλύτερα και σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι οι άλλες χώρες να περιορίσει τις ανθρώπινες απώλειες.
Όσο θα λέτε ότι χώρα απέτυχε στην διαχείριση της πανδημίας θα έρχομαι εδώ και θα σας λέω ότι είστε ψεύτης!».

Για την επιτροπή Αλιβιζάτου και τον Συνήγορο του Πολίτη

«Θα επαναλάβω ακόμα μία φορά. Ο Συνήγορος του Πολίτη το 2017 – 2018 έχει στη σελίδα 181 σειρά από προτάσεις. Αυτές οι προτάσεις υλοποιήθηκαν από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όχι από την δικιά σας κυβέρνηση» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Αναφερθήκατε στον αρχηγό της Αστυνομίας και ότι πρέπει ο αρχηγός να μην επιλέγετε με κομματικά κριτήρια. Ο αρχηγός της Αστυνομίας επί δικών σας ημερών ήταν παρών στις κομματικές συγκεντρώσεις μαζί με τον αρχηγό του Λιμενικού. Ούτε τα προσχήματα δεν τηρούσατε» ανέφερε ο πρωθυπουργός και στη συνέχεια αντεπιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για τα πεπραγμένα της δίκης του περιόδου.

«Το περιστατικό του Ζακ Κωστόπουλου ήταν ένα περιστατικό που μας ταρακούνησε όλους. Δείξατε την ίδια ευαισθησία για τους συνταξιούχους που τους σπάσετε στο ξύλο και τους ψεκάσατε έξω από το μέγαρο Μαξίμου; Αυτό για το οποίο σας κατηγορώ κύριε Τσίπρα είναι ότι χρησιμοποιήσατε την αστυνομία και τα ΜΑΤ για να προστατέψουν την δική σας εικόνα. Είδαμε πως κινούνταν τότε στην Ελλάδα με μεγάλη προστασία από ΜΑΤ και πως φροντίζετε να μην φανεί διαμαρτυρία οποιαδήποτε εκδήλωση σας» συμπλήρωσε.

Για τρομοκρατία και Κουφοντίνα

«Επειδή κάποιοι από μας είχαμε με πολύ έντονο τρόπο αυτή την σκληρή εποχή και ειδικά τα γεγονότα του 1989 και επειδή πράγματι πολλά είχαν ειπωθεί τότε πάνω στην ένταση της στιγμής μπορώ να θυμίσω σε σας κύριε Τσίπρα ένα πράγμα μόνο. Ότι αυτός ο οποίος έγραφε βιβλία και για το ποιος ήταν ο ιδεολογικός καθοδηγητής της «17 Νοέμβρη» ήταν ο συγκυβερνήτης σας Πάνος Καμμένος» είπε ο πρωθυπουργός.

«Δεν θα ακούσετε ποτέ από εμάς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάποια σχέση με την τρομοκρατία αλλά αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι δεν έχετε απαντήσει ποτέ για τα πραγματικά δεδομένα και τα πραγματικά δεδομένα ήταν ότι ένα από τα πρώτα νομοθετήματα που φέρατε όταν ήσασταν κυβέρνηση ήταν η διευκόλυνση αιτημάτων των τρομοκρατών» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση ακολουθεί τους νόμους που ισχύουν για όλους τους κρατούμενους:

«Η κυβέρνηση κάνει ότι είναι δυνατό για να παραμείνει ζωντανής ο συγκεκριμένος κρατούμενος (σ.σ. ο Δημήτρης Κουφοντίνας), ακολουθώντας τους νόμους και τις εισαγγελικές αποφάσεις».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Ζητάω συγγνώμη από τα θύματα αστυνομικής βίας - Τέσσερα μέτρα για αναβάθμιση της ΕΛ.ΑΣ.