ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργή Καρχιμάκη με τους Βενιζελικούς

Οργή Καρχιμάκη με τους Βενιζελικούς

Πλήρης είναι η επιβεβαίωση του Newsbomb.gr για το θέμα που επρόκειτο να θέσουν οι «βενιζελικοί» για τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Μ. Καρχιμάκη λόγω των συγγενικών του δεσμών με τον κ. Χρ. Παπουτσή (έχει παντρευτεί την αδελφή της συζύγου του υπουργού).


Η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Σοφία Γιαννακά, που στηρίζει τον κ. Βενιζέλο, έθεσε δημόσια το ζήτημα της παραμονής του κ. Καρχιμάκη στη θέση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ ενώ η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το ίδιο ζήτημα θέτουν επιτακτικά και άλλα στελέχη ασκώντας πίεση όχι τόσο στον κ. Καρχιμάκη, όσο στον κ. Χρήστο Παπουτσή. Ουσιαστικά θέλουν, στοχοποιώντας τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, να τον αδρανοποιήσουν ώστε να μην παρεμβαίνει στις κομματικές οργανώσεις υπέρ του κ. Παπουτσή.

Ο κ. Καρχιμάκης θεωρεί ως casus belli αυτές τις κινήσεις και εμφανίζεται αποφασισμένος να δώσει σκληρή απάντηση.

Σε συνομιλητές του δεν κρύβει την οργή του και προετοιμάζεται να ανταποδώσει τα χτυπήματα.

Επισημαίνει την επετηρίδα που υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ και δεν είναι καθόλου τυχαία η αποστροφή του κ. Παπουτσή στο χθεσινοβραδυνό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ όταν του έθεσε σχετικό ερώτημα η κ. Έλλη Στάη. Ο Χρήστος Παπουτσής τόνισε με εξαιρετικά δεικτικό τρόπο: «Τον Καρχιμάκη τον βρήκαν στο ΠΑΣΟΚ και ο Βενιζέλος και ο Λοβέρδος».

Πρόκειται για σαφή υπαινιγμό που φανερώνει αυτά που πρόκειται να ακολουθήσουν. Στελέχη από το λεγόμενο «βαθύ ΠΑΣΟΚ» που στηρίζουν την υποψηφιότητα Παπουτσή επισημαίνουν ότι ο κ. Βενιζέλος εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ το 1990 και ο κ. Λοβέρδος το 1996. Περιποιούνται δεόντως και την κ. Γιαννακά, η οποία έθεσε πρώτη «θέμα Καρχιμάκη», τονίζοντας τη σχέση της με το ΔΟΛ (σ.σ. αφού πριν γίνει βουλευτής εργαζόταν στο «Βήμα»). Προεξοφλούν μάλιστα, ότι δεν πρόκειται να εκλεγεί ξανά βουλευτής.

Οι κινήσεις

Όπως όλα δείχνουν βρισκόμαστε στην αρχή ενός ανελέητου πολέμου. Είναι βέβαιο ότι θα επιστρατευθεί ο φόβος των «διαπλεκόμενων» που θέλουν να ελέγξουν το ΠΑΣΟΚ μέσα από την ανάδειξη του κ. Βενιζέλου στην προεδρία. Η ίδια τακτική ακολουθήθηκε από το «παπανδρεϊκό μπλοκ» και στην εσωκομματική αναμέτρηση του 2007.

Πηγές από τον κομματικό μηχανισμό αναφέρουν ότι ο κ. Μιχάλης Καρχιμάκης γνωρίζει ότι σε περίπτωση επικράτησης του κ. Βενιζέλου θα αποδυναμωθεί ο ρόλος του και είναι αποφασισμένος να δώσει σκληρή μάχη και με όλα τα μέσα. Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει αντίδραση του στην αυριανή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και μένει να δούμε το είδος και την ένταση αυτής της αντίδρασης.

Πολλοί λένε μάλιστα ότι εμφανίσθηκε χθες με ένα μπλε μπουφάν στη Βουλή και ένα χαρτοφύλακα. Μπήκε στην αίθουσα της Ολομέλειας και μίλησε με βουλευτές στα «ορεινά» έδρανα. Πάντως δεν επιβεβαιώθηκε η φήμη που ακούστηκε στο καφενείο της Βουλής ότι ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ έδειξε ενδιαφέρον αν γίνεται συζήτηση σχετικώς με Θεσσαλό βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που έχει ενοχληθεί με τον κ. Γ. Παπανδρέου, έχει συνταχθεί με τον κ. Βενιζέλο και πιθανολογείται να είναι ο επόμενος γραμματέας του κόμματος…