ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογή νέου προέδρου από συνέδριο ζητούν 7 υφυπουργοί

Εκλογή νέου προέδρου από συνέδριο ζητούν 7 υφυπουργοί

Σε παρέμβαση στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ προχώρησαν επτά αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί.

Οι επτά «λοχαγοί» ζητούν να μη γίνει η εκλογή νέας ηγεσίας από τη βάση, αλλά με έκτακτο συνέδριου, λόγω των «έκτακτων συνθηκών της περιόδου», ενώ επισημαίνουν ότι δεν υπάρχουν οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις σε πολιτικό, οργανωτικό και οικονομικό επίπεδο, που θα επέτρεπαν να γίνει η εκλογική διαδικασία με προσφυγή στη βάση.

Η δήλωση συνυπογράφεται από τους αναπληρωτές υπουργούς Φ. Σαχινίδη και Σ. Ξυνίδη καθώς και τους υφυπουργούς Γ. Πεταλωτή, Μ. Όθωνα, Θ. Μωραΐτη, Γ. Δριβελέγκα και Μ. Μπόλαρη, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τα επόμενα βήματα «δεν μπορούν να γίνουν ούτε βασιζόμενα στη «σοφία» της βαρωνίας, ούτε σε προσωπικές στρατηγικές που μπορεί να προκαλέσουν νέες περιπέτειες και δεινά στην παράταξη».

Η «ομάδα των επτά» προτείνει να μετατραπεί η επικείμενη Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στις 9 και 10 Μαρτίου σε Θεσμικό Συνέδριο εκλογής νέου προέδρου.

«Σύνθεση και όχι συνδιαλλαγή»

Επίσης, υποστηρίζουν ότι οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχουν «ύψιστη υποχρέωση να συνθέσουν και όχι να συνδιαλλαγούν», εκτιμώντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί ούτε ως «αρχηγικό κόμμα», ούτε ως «άθροισμα προσωπικοτήτων» και ως «άθροισμα υπογραφών».

«Αν το ΠΑΣΟΚ εξακολουθήσει στον δρόμο της παθογένειας και της καταστροφικής εσωστρέφειας, τότε ο επόμενος Πρόεδρος νομοτελειακά θα ζήσει μόνος με τους «επιτελείς» του, στο άδειο πολιτικά καβούκι της Ιπποκράτους, κινδυνεύοντας να γίνει ο τελευταίος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ», προειδοποιούν.