ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Μετά το Πάσχα το άνοιγμα της εστίασης - Ανοιχτός σε συζήτηση για τους εμβολιασμούς

Μητσοτάκης: Μετά το Πάσχα το άνοιγμα της εστίασης - Ανοιχτός σε συζήτηση για τους εμβολιασμούς
ΙΝΤΙΜΕ

Σε άνοιγμα της εστίασης μετά το Πάσχα αναφέρθηκε στην τριτολογία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τα μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας και τις κατηγορίες ότι στηρίζονται μόνο οι «μεγάλοι» επιχειρηματίες, είπε:

«Έρχομαι να απαντήσω πολύ σύντομα σε μία σειρά από ερωτήματα που τέθηκαν από τους πολιτικούς αρχηγούς. Θα ξεκινήσω από τον κ. Τσίπρα όποιος με ρώτησε για αυτό που εξαγγείλαμε χθες, για το 330 εκατομμύρια στην εστίαση. Πρέπει οι επιχειρήσεις να δείξουν ότι έχουν μείωση 30% από το 2020 το 2019. Το πρόγραμμα αυτό δεν έχει κανένα κόφτη. Θα σας ζητούσα να επικοινωνήστε με τον κλάδο της εστίασης και να δείτε αν είναι ικανοποιημένοι οι ίδιοι απο το πρόγραμμα αυτό, γιατί τουλάχιστον εγώ στη συνάντηση που είχα που να τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ άκουσα μόνο θετικά σχόλια».

Ανοιχτός σε συζήτηση για τους εμβολιασμούς δήλωσε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας:

«Η προτεραιοποίηση των εμβολιασμών έχει γίνει με ιατρικά κριτήρια. Εάν εννοείτε ότι αφού καλυφθούν όλες οι ομάδες του πληθυσμού, δηλαδή οι άνω των 60 και οι ευπαθείς ομάδες, να συζητήσουμε στο γενικό πληθυσμό εάν πρέπει να έχουν προτεραιότητα με κάποιες κατηγορίες εργαζομένων, είμαι διατεθειμένος να την κάνουμε αυτή τη συζήτηση. Κάποια στιγμή από το Μάιο θα έχουμε πολλά περισσότερα εμβόλια. Είναι μια συζήτηση που πιστεύω ότι μπορούμε να την κάνουμε».

Σχολιάζοντας το ζήτημα του αν πρέπει η Ελλάδα να στραφει σε αλλαγές αγορές για εμβόλια, ανέφερε: «Συμφωνώ και χαιρετίζω με την αναφορά της κα Γεννηματά ότι δεν πρέπει να σπάσουμε το ευρωπαίκό μέτωπο.

Η Γερμανία δεν έχει προαγοράσει για τώρα εμβόλια. Το πρόβλημα είναι τώρα
ότι το Σπούτνικ έχουν αγοράσει η Ουγγαρία του Ορμπαν χωρίς καν έγκριση από τον εγχώριο οργανισμό φαρμάκων μόνο με τη υπόσχεση της Ρωσίας ότι είναι καλό. Η Ρωσία όμως δεν έχει στείλει στον ευρωπαίκό οργανισμό στοιχεία. Αν το κάνει και ελεγχθεί, τότε η ΕΕ θα μπορεί να τα αγοράσει αν και δεν έχω πειστεί ότι έχει επαρκείς ποσότητες. Εκτός και αν πίσω από την πρότασή σας υπάρχει η σατανική σκέψη που έκανε η Σλοβακία. Η Σλοβακία πήγε από την πίσω πόρτα να αγοράσει ρωσικά εμβόλια δημιουργήθηκε κρίση και αναγκάστηκε να παραιτηθεί. Αν πίσω από την πρότασή σας κρύβεται αυτή η σατανική σκέψη σας πληροφορώ ότι δεν θα σας κάνω την χάρη».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η Τουρκία παίζει με τη φωτιά στο Αιγαίο: Τουλάχιστον έξι περιστατικά με προωθήσεις λέμβων