ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άνοιγμα Λυκείων: Διχασμένοι οι επιστήμονες! Οι διαφωνίες και το παρασκήνιο - Πώς ελήφθη η απόφαση

Άνοιγμα Λυκείων: Διχασμένοι οι επιστήμονες! Οι διαφωνίες και το παρασκήνιο - Πώς ελήφθη η απόφαση

Οι ενστάσεις Εξαδάκτυλου, ο προβληματισμός Τσιόδρα και η κρίσιμη απόφαση της πλειοψηφίας. 

Διχασμένοι εμφανίστηκαν οι ειδικοί κατά τη σημερινή τους συνεδρίαση για το άνοιγμα των λυκείων στις 12 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διάσταση απόψεων υπήρξε για εξής θέματα: Αν θα πρέπει να ανοίξουν όλες οι τάξεις του Λυκείου ή μόνο η Γ’ Λυκείου και για τα σχολεία στις περιοχές που βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως την έντονη διαφωνία του για το άνοιγμα των λυκείων εξέφρασε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος μάλιστα αποχώρησε από τη σύσκεψη, χωρίς να ψηφίσει.

Επίσης, ο Σωτήρης Τσιόδρας εμφανίστηκε επιφυλακτικός και υπήρξαν και άλλα 5 μέλη της επιτροπής που υποστήριξαν πως τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν στην παρούσα φάση την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος περαιτέρω διασποράς του ιού.

Τελικά η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έκανε αποδεκτή την πρόταση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα λύκεια σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Σημειώνεται πως βασική προϋπόθεση για να συμμετάσχουν στα μαθήματα δια ζώσης οι μαθητές του Λυκείου αποτελεί να προμηθευτούν όπως και οι εκπαιδευτικοί τα self test από τα φαρμακεία όλη της χώρας.

Τα self test θα μπορούν να τα προμηθευτούν μόνο οι μαθητές του Λυκείου από αύριο Πέμπτη 8 Απριλίου και δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στο σχολείο αν δεν έχουν μαζί τους την βεβαίωση αρνητικού τεστ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μακρινίτσα: «Ραγίζει» καρδιές η μητέρα των δύο αδερφών που δολοφονήθηκαν - «Σήμερα έχουμε γάμο»