ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ κατά Κοντονή για τον Ποινικό Κώδικα: «Καλή τύχη ως αχθοφόρος συμφερόντων»

ΣΥΡΙΖΑ κατά Κοντονή για τον Ποινικό Κώδικα: «Καλή τύχη ως αχθοφόρος συμφερόντων»

Στα άκρα η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Σταύρο Κοντονή, μετά τις τελευταίες δηλώσεις του πρώην υπουργού. 

Αφορμή για την επίθεση που εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Σταύρο Κοντονή είναι οι δηλώσεις που έκανε ο πρώην υπουργός προσερχόμενος να καταθέσει για το ζήτημα της μετατροπής της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα μετά την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα.

Ο Σταύρος Κοντονής όχι μόνο εξαπέλυσε βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κληθείς να σχολιάσει και το οικονομικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε χθες (13/04) ο Αλέξης Τσίπρας, απάντησε: «τελευταία άκουσα ότι ο Ερντογάν θα μοιράσει πατάτες και κρεμμύδια, φαίνεται ότι είναι των ημερών η παροχολογία».

Οργή από ΣΥΡΙΖΑ για Κοντονή

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «ανοησίες» Κοντονή σε ό,τι αφορά για το ζήτημα της αλλαγής του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα και παρέθεσε απόσπασμά του από την ομιλία του στη Βουλή όταν ψηφίστηκαν οι Ποινικές Κώδικες.

Στην ίδια ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τον πρώην υπουργό «αχθοφόρο πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων».

Αναλυτικά αναφέρει: «Καλή τύχη στα νέα του καθήκοντα ως αχθοφόρος πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων» εύχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στον Σταύρο Κοντονή, σε σχόλιο που εξέδωσε σχετικά με τοποθετήσεις του. «Αντί άλλου σχολίου για τις ανοησίες του κ. Κοντονή», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «παραθέτουμε αυτολεξεί την κατακλείδα της ομιλίας του στη Βουλή κατά την ψήφιση των Ποινικών Κωδίκων: «”Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, νομίζω ότι η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής έχει ιστορική σημασία και παρά τις ενστάσεις που ακούστηκαν για επιμέρους άρθρα, τα οποία φαντάζομαι θα διορθωθούν με τη διαδικασία του νόμου στο άμεσο προσεχές μέλλον, είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας κάνει υπερήφανους. Σας καλώ όλους να υπερψηφίσουμε τα δύο αυτά βασικά νομοθετήματα”».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης στο Newsbomb.gr: Νωρίς για το Πάσχα στο χωριό - Δουλεύουμε για να ανοίξει η εστίαση