ΝΔ: Με το ΠΑΣΟΚ μας χωρίζει άβυσσος

Newsbomb

«Κάνεις δεν μου έκανε πρόταση. Εγώ κάνω τη δουλειά μου», η διάψευση του Κωστή Χατζηδάκη στη φημολογία για συμμετοχή του στην Κυβέρνηση.

Ενοχλημένοι, επιθυμούν να εμφανίζονται στη Συγγρού, μετά την εντεινόμενη φημολογία περί μίνι-ανασχηματισμού και συμμετοχής «γαλάζιων» στελεχών στην κυβέρνηση.

«Δεν υπάρχει καμία διαβούλευση μεταξύ ΝΔ-Μαξίμου. Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να διαθέσει στην κυβέρνηση άλλα στελέχη της», δήλωνε σε δημοσιογράφους ο Γιάννης Μιχελάκης, στο άκουσμα των πληροφοριών περί συμφωνίας κυβέρνησης-Συγγρού, για συμμετοχή του Κωστή Χατζηδάκη στο κυβερνητικό σχήμα.

Το σενάριο ήθελε τον Λουκά Παπαδήμο να ζητά την πλήρωση, της κενής θέσης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από τον έμπειρο στο πόστο Μιχάλη Χρυσοχοίδη και την αντικατάσταση του τελευταίου από τον «γαλάζιο», Τομεάρχη Ανάπτυξης.

«Δεν με έχει απασχολήσει το θέμα, δεν μου έχει κάνεις κάνει τέτοια πρόταση, κάνω τη δουλειά μου», τόνιζε, λίγο μετά τη μια το μεσημέρι, μιλώντας στον ΑΝΤ1 97,2, ο κος Κωστής Χατζηδάκης, κάνοντας λόγο για υποθετικά σενάρια, τα οποία δεν θέλησε περαιτέρω να σχολιάσει και σημειώνοντας –αυτό που και τα κεντρικά του κόμματος υπογραμμίζουν- πως όποιες αντικαταστάσεις απαιτούνται, η ΝΔ θεωρεί ότι είναι συνταγματικό δικαίωμα του Πρωθυπουργού να ορίζει τους υπουργούς της κυβέρνησης του.

Στη ΝΔ δείχνουν να προβληματίζονται πάντως και για τις συνεχιζόμενες διαρροές από το ΠΑΣΟΚ, περί μετεκλογικών συνεργασιών και συγκυβέρνησης. Με κάθε μάλιστα ευκαιρία, ο εκπρόσωπος του κόμματος αλλά και κορυφαία στελέχη του, μιλούν για «εκ του πονηρού» συζητήσεις και «αστειότητες», που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, αφού η ΝΔ στοχεύει στην αυτοδυναμία.

Μιλώντας μάλσιτα σήμερα, στο ραδιόφωνο του Βήματος, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, διευκρίνισε πως «προϋπόθεση για να υπάρξει συνεργασία κομμάτων είναι η προγραμματική σύγκλιση» και πως η ΝΔ έχει «μια διαφορετική προσέγγιση σε πολλά ζητήματα σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ».

«Εδώ και καιρό εμείς επιμένουμε ότι η χώρα με την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική οδηγείται στην ύφεση. Αυτή η κυβέρνηση που υπάρχει σήμερα δεν είναι προϊόν προγραμματικής σύγκλισης είναι “ώριμο τέκνο” της ανάγκης, γιατί η χώρα βρέθηκε στο κατώφλι του γκρεμού. Έχει μια ειδική αποστολή, έναν ειδικό σκοπό. Ολοκληρώνει την αποστολή αυτή και, πρώτα ο Θεός, η χώρα οδεύει τέλη Απριλίου σε εκλογές.

Σε εκλογές που δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους», πρόσθεσε ο κος Χαρακόπουλος, εκφράζοντας το φόβο του, την επομένη των εκλογών στη βουλή να έχουμε «μια πανσπερμία κομμάτων, η βουλή να είναι ένα Jurassic Park από μικρά κόμματα, τα οποία απλά θα εκφράζουν ένα καταγγελτικό λόγο και δεν θα πιστεύουν στην παραμονή της χώρας στην ΕΕ».

Πιο αιχμηρός, εμφανίστηκε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ. «Μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υπάρχει άβυσσος. Και αυτό το ξέρετε πολύ καλά, γιατί ούτε ιδεολογικά, ούτε πολιτικά, ούτε και κοινωνικά εν πάση περιπτώσει, έχουμε τις ίδιες αναφορές. Αυτό το ξέρουν όλοι», σχολίασε, ο Κώστας Τζαβάρας, προσθέτοντας πως το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε σοσιαλιστικά, δημιούργησε όλα τα προβλήματα της μεταπολίτευσης και έφτιαξε αυτό το κράτος το οποίο προσπαθούμε σήμερα να τιθασεύσουμε.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved