ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελώνη στο Newsbomb.gr: Έρχονται ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό των 30 - 39 και 40 - 49

Πελώνη στο Newsbomb.gr: Έρχονται ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό των 30 - 39 και 40 - 49

Εμβόλιο κορονοϊού: Το Μάιο θα γίνουν 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί και τον Ιούνιο 4 εκατομμύρια με βάση τους αριθμούς που είναι διαθέσιμοι αυτή τη στιγμή ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Aριστοτελία Πελώνη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Newsbomb.gr στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε η κυρία Πελώνη τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τις νέες γραμμές εμβολιασμού που αφορούν στις ηλικιακές ομάδες 30-39 και 40-49.

Παράλληλα υπογράμμισε: «Προσβλέπουμε και ευελπιστούμε πως όλοι οι συμπολίτες μας μεγαλύτερης και νεότερης ηλικίας να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα για να εμβολιαστούν».

Κατά την εισαγωγική της τοποθέτηση στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και χτίζουν τείχος ανοσίας.

«Οι περισσότεροι διασωληνωμένοι είναι συμπολίτες μας που δεν εμβολιάστηκαν. Γι’ αυτό όσοι βρίσκονται στις ομάδες προτεραιοποίησης και ειδικότερα οι ευπαθείς και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία- ας σπεύσουν στα εμβολιαστικά κέντρα. Είναι τραγικό άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους, ενώ με το εμβόλιο θα είχαν σωθεί», είπε.

Και συνέχισε: «Όπως ήδη διαπιστώνεται από τους συμπολίτες μας που έχουν εμβολιαστεί, η επιχείρηση «Ελευθερία εξελίσσεται με τρόπο υποδειγματικό. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί πάνω από 2.650.000 εμβολιασμοί και περισσότεροι από 1.875.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση, ποσοστό 17,8%.

-Χθες άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 55-59 και τους εκπαιδευτικούς.

-Από το Σάββατο 24 Απριλίου θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι συμπολίτες μας ηλικίας 50-54 ετών.

-Από την Μεγάλη Τρίτη θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ηλικίες 30-39 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Τις επόμενες μέρες θα ανοίξουν τα ραντεβού και για άλλες ηλικιακές ομάδες. Κατόπιν συνεννόησης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, εμβολιασμοί θα γίνουν και τη Μεγάλη Παρασκευή, το Μεγάλο Σάββατο και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Την Κυριακή του Πάσχα δεν θα πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί για να κάνουν Πάσχα και οι υγειονομικοί μας. Καταλαβαίνουμε την κούραση και την τιτάνια προσπάθεια τους, όμως καμία μέρα δεν πρέπει να πάει χαμένη».

Σύμφωνα με την ίδια για την ακόμα μεγαλύτερη επίσπευση των εμβολιασμών το επόμενο διάστημα θα επεκταθεί το ωράριο εμβολιασμού μέχρι τις 10 το βράδυ, ενώ ανάλογα με τις παραλαβές εμβολίων θα ξεκινήσει και η επταήμερη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων. Επιπλέον, όπως είπε, με νομοθετική διάταξη που θα έρθει στη Βουλή τις επόμενες μέρες θα δοθεί η δυνατότητα να πραγματοποιούνται εμβολιασμοί και από ιδιωτικά πολυιατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια, κλινικές και θεραπευτήρια.

Δείτε ολόκληρη την τοποθέτηση της κυρίας Πελώνη:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στη Βούλα: Η κατάθεση για το μυστηριώδη θάνατο 31χρονου σεφ