ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λευκορωσία: Βίντεο με το μαχητικό που οδήγησε στην αναγκαστική προσγείωση της πτήσης της RyanAir

Λευκορωσία: Βίντεο με το μαχητικό που οδήγησε στην αναγκαστική προσγείωση της πτήσης της RyanAir

Σε εξέλιξη είναι το διπλωματικό θρίλερ μετά την αναγκαστική προσγείωση του αεροπλάνου της RyanAir που εκτελούσε την πτήση Αθήνα – Βίλνιους, μετά από απαίτηση της Λευκορωσίας. «Πυρά» κατά του Λουκασένκο από τους ηγέτες της ΕΕ και απαίτηση της ελληνικής κυβέρνησης για απελευθέρωση των επιβατών. Δείτε το βίντεο – ντοκουμέντο με το μαχητικό αεροσκάφος που συνόδευσε την πτήση.

Ένα απίστευτο διπλωματικό «θρίλερ» είναι σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Κυριακής (23.05) καθώς η Λευκορωσία απαίτησε την αναγκαστική προσγείωση της πτήσης της RyanAir από την Αθήνα προς το Βίλνιους, λίγο πριν αυτή προσγειωθεί στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας. Στόχος ήταν η σύλληψη του ακτιβιστή δημοσιογράφου, Ρόμαν Προτάσεβιτς, ωστόσο, εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο του Μινσκ, ανάμεσα σε στρατιώτες και χωρίς να μπορούν να γνωρίζουν τι ακολουθεί στη συνέχεια, παραμένουν 170 επιβάτες που επέβαιναν στο αεροπλάνο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν συνεργάτες του Προτάσεβιτς, ο οποίος είναι η νο1 αντιπολιτευτική «φωνή» κατά του προέδρου της Λευκορωσίας Λουκασένκο, άνδρες της μυστικής αστυνομίας της Λευκορωσίας επιβιβάστηκαν από την Αθήνα στο αεροσκάφος και παρακολουθούσαν στενά τον δημοσιογράφο. Στη διάρκεια της πτήσης, και λίγο πριν αυτή φτάσει στο Βίλνιους, απαίτησαν από το πλήρωμα να στείλει σήμα SOS για την ύπαρξη βόμβας, κάτι που προφανώς δεν ίσχυε.

Μετά από έντονες διαφωνίες, εν τέλει υπήρξε αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ και μάλιστα το αεροπλάνο της RyanAir συνόδευσε ένα μαχητικό αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας της Λευκορωσίας, τύπου MIG-29. Ένας από τους συνεργάτες του Προτάσεβιτς, δημοσίευσε βίντεο με το MIG-29 να επιστρέφει στη βάση του και μάλιστα στο στιγμιότυπο αυτό φαίνεται να είναι πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα οπλικά συστήματα που μπορεί να διαθέτει.

Δείτε το βίντεο:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Απαιτούμε την απελευθέρωση των επιβατών – Αρκετά με τη Λευκορωσία