ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα «κλειδώνουν» οι υποψηφιότητες

Σήμερα «κλειδώνουν» οι υποψηφιότητες

Το Εθνικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της Κυριακής, θα αποφασίσει πόσες θα είναι οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, καθώς εκτός του κ. Βενιζέλου, που φαίνεται ότι έχει συγκεντρώσει τον αναγκαίο αριθμό υπογραφών, όπως ορίζει το καταστατικό, κανένα άλλο στέλεχος δεν το είχε καταφέρει μέχρι το βράδυ του Σαββάτου.

Έτσι, το Εθνικό Συμβούλιο αναμένεται να αποφασίσει εάν θα αποδεχθεί πολιτική έγκριση υποψηφιοτήτων, δηλαδή να είναι υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στελέχη που δεν έχουν τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών, όπως ορίζεται από το καταστατικό του κόμματος.

Μια τέτοια απόφαση μπορεί μεν να διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξει μια εκλογική διαδικασία με μία μόνη υποψηφιότητα, αλλά δεν μπορεί να καθορίσει πόσες θα είναι τελικά οι υποψηφιότητες, που θα υποβληθούν.

Εάν υπερισχύσει η πολιτική απόφαση, τότε θα εγκριθεί και η υποψηφιότητα του Στέφανου Τζουμάκα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

O κ. Χρήστος Παπουτσής μιλώντας σε δημοσιογράφους επισήμανε πως το καταστατικό του κόμματος δεν αναφέρεται σε συγκέντρωση υπογραφών, αλλά σε πρόταση από μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο ίδιος επισήμανε πως σε περίπτωση που κάποιος από τους υποψηφίους δεν συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των υπογραφών, τότε θα υπάρξει πολιτικό θέμα, το οποίο θα πρέπει να λύσει ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού κ. Ανωμερίτης.

Άλλωστε την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι εξέφρασαν στις ομιλίες τους ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Χρήστος Παπουτσής, με τον πρώτο να έχει συγκεντρώσει σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από 200 υπογραφές.