ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωθυπουργός και «τσάρος» ο Λ. Παπαδήμος

Πρωθυπουργός και «τσάρος» ο Λ. Παπαδήμος

Παρελθόν θα αποτελέσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τη θέση του υπουργού Οικονομικών, αμέσως μετά την ανάδειξή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Μετά και την Κυριακή, 18 Μαρτίου, οπότε και θα γίνει η ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα δώσει προτεραιότητα στις εθνικές εκλογές, που θεωρούνται ιδιαίτερα καθοριστικές για την πορεία της παράταξής του.

Ωστόσο, οι υποχρεώσεις της ελληνικής πλευράς τρέχουν και μέχρι τις κάλπες, που αναμένονται στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου, με το πιθανότερο σενάριο να προκρίνει εκλογές στις 29 Απριλίου.

Με δεδομένο το σύντομο βίο που απομένει πλέον στην κυβέρνηση, αλλά και τα οκτώ νομοσχέδια που θα πρέπει να ψηφιστούν μέχρι τις εκλογές από τη Βουλή, ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος φέρεται ότι αποφάσισε ότι τη θέση του υπουργού Οικονομικών θα αναλάβει ο ίδιος, με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη σε αναβαθμισμένο ρόλο.

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα δανειακή σύμβαση θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή εντός των επόμενων ημερών.