ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντοζαμάνης: Με ταχείς ρυθμούς το πρόγραμμα «Ελευθερία» - Κάμψη της πανδημίας στη χώρα

Κοντοζαμάνης: Με ταχείς ρυθμούς το πρόγραμμα «Ελευθερία» - Κάμψη της πανδημίας στη χώρα
Intime News

«Σε μικρό χρονικό διάστημα κάναμε μεγάλα βήματα στο εθνικό σύστημα υγείας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη στη Δυτική Θεσσαλία ήταν το νοσοκομείο Τρικάλων όπου τον υποδέχθηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με την παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού. Μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ.Κοντοζαμάνης τόνισε:

«Έχουμε την χαρά να επισκεπτόμαστε δομές της Θεσσαλίας, σε μια περίοδο που τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι έχουμε κάμψη της πανδημίας. Είναι πολύ σημαντικό αυτό γιατί μας δίνει τη δυνατότητα όλες οι δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, να επανέλθουν στην κανονική τους λειτουργία. Είναι κάτι το οποίο έχουμε ξεκινήσει. Καταφέραμε καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας, να λειτουργήσουμε με πληρότητα και με ασφάλεια, όλες οι δομές και το νοσοκομείο Τρικάλων βεβαίως και να παρέχουμε υπηρεσίες υγείας σε όλους τους συμπολίτες μας». Μιλώντας για το νοσοκομείο Τρικάλων ο κ. Κοντοζαμάνης είπε πως στάθηκε όρθιο, όπως όλο το σύστημα υγείας, το προσωπικό όλο υπερέβαλε εαυτόν, και νομίζω πρόσθεσε, είναι η στιγμή να δούμε πως θα μπορέσουμε από εδώ και στο εξής, έχοντας αποκομίσει σημαντική εμπειρία από τη διαχείριση της πανδημίας να ενισχύσουμε τις δομές αυτές και να προσφέρουμε περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες υγείας. Ακόμη ο κ. Κοντοζαμάνης δεν παρέλειψε να πει πως η μάχη με την πανδημία δεν έχει ακόμη τελειώσει, προσθέτοντας:

«Είναι πολύ σημαντικό να πείσουμε όλοι οι συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Το πρόγραμμα "ελευθερία" που αφορά στον εμβολιασμό του συνόλου του πληθυσμού εξελίσσεται ομαλά και με ταχείς ρυθμούς, και πιστεύουμε πως πολύ σύντομα θα χτίσουμε το τείχος ανοσίας έτσι ώστε να επανέλθουμε πλήρως στην κανονικότητα. Και σε κάθε περίπτωση ο καθένας από εμάς, θα πρέπει να τηρεί τα μέτρα ατομικής προστασίας έτσι ώστε να μην έχουμε νέα έξαρση του ιού».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας απηύθυνε συγχαρητήρια στο προσωπικό, τονίζοντας πως σε μικρό χρονικό διάστημα κάναμε μεγάλα βήματα στο εθνικό σύστημα υγείας, και στο νοσοκομείο Τρικάλων, ενισχύοντάς το με το απαραίτητο προσωπικό, με τον απαραίτητο εξοπλισμό, με τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους και συνεχίζουμε.

Ήδη υπάρχουν προγράμματα σε εξέλιξη όπως είναι αυτό που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου και υπάρχει προγραμματισμός έτσι να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο. Τέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κοντοζαμάνης, τόνισε πως υπάρχει γενικότερος κεντρικός σχεδιασμός για την αυτόνομη λειτουργία των Κέντρων Υγείας και βεβαίως τη διεξαγωγή όλων των απαραίτητων εξετάσεων έτσι ώστε σε πρωτοβάθμιο επίπεδο ο πολίτης και να λαμβάνει τις απαραίτητες υπηρεσίες υγείας και να μην χρειάζεται να πάει σε κάποιο νοσοκομείο. 'Αλλωστε αυτός είναι και ο στόχος μας, και έτσι πρέπει να λειτουργεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Self test: Προς νέα συμφωνία για δωρεάν διάθεση από τα φαρμακεία - Επιβεβαίωση Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων