ΕΛΛΑΔΑ

Self test: Προς νέα συμφωνία για δωρεάν διάθεση από τα φαρμακεία - Επιβεβαίωση Newsbomb.gr

Φαρμακοποιος φαρμακείο self test
INTIME

Η Αριστοτελία Πελώνη επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr για τη δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακειά για το δίμηνο Ιούλιος - Αύγουστος

Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr πως κυβέρνηση και φαρμακοποιοί βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για τη συνέχιση της διάθεσης των self test από τα φαρμακεία.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελεία Πελώνη είπε οτι έχει διασφαλιστεί η δiανομή των self test στην Επικράτεια, ότι υπάρχει συμφωνία έως τις 19 Ιουνίου ενώ τόνισε ότι ελπίζει «πως θα συνεχίσουν έτσι και αν δεν καταστεί εφικτό θα αναζητηθούν και άλλοι τρόποι».

Όπως ανέφερε νωρίτερα το Newsbomb.gr συνεχίζονται οι συζητήσεις των εκπροσώπων των φαρμακοποιών και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου για να βρεθεί μια φόρμουλα προκειμένου τα self test να διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία και για το δίμηνο Ιούλιος – Αύγουστος.

Οι συζητήσεις δεν έχουν ακόμα καταλήξει ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται ότι σύντομα θα βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ των δύο πλευρών για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Από την πλευρά τους οι φαρμακοποιοί επιβεβαιώνουν τις συζητήσεις και θεωρούν ότι σύντομα θα βρεθεί λύση για το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου

Υπενθυμίζεται ότι οι φαρμακοποιοί ανακοίνωσαν ότι θα σταματήσουν τη δωρεάν διανομή των self test από τις 19 Ιουνίου υποστηρίζοντας ότι μέχρι τότε αποφάσισαν να παρατείνουν την αρχική συμφωνία με την κυβέρνηση.

Ακολούθησε ανάρτηση του Άκη Σκέρτσου για διανομή των self test από άλλα κανάλια, συζήτηση που φαίνεται να μην προχωράει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η υποχρεωτική διεξαγωγή self test θα παραμείνει τους επόμενους μήνες σίγουρα για τους εργαζόμενους στον τουρισμό και την εστίαση αλλά και για την ομάδα 18-30 που ακόμα δεν έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Θα βρεθεί λύση για τη συνέχιση της διάθεσης των self test από τα φαρμακεία, δήλωσε στο Newsbomb.gr ο Θανάσης Παπαθανάσης, μέλος του δ.σ. του πανελλήνιου φαρμακευτικού συλλόγου.

Όπως είπε, οι φαρμακοποιοί βρίσκονται σε συζητήσεις με το υπουργείο Υγείας για το συγκεκριμένο ζήτημα και εκτίμησε ότι σύντομα θα υπάρξει θετική κατάληξη. Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση τα φαρμακεία θέλουν να συνεχίζουν τη διάθεση self test, αρκεί να γίνεται βάσει οργανωμένου σχεδίου και να μπορούν τα φαρμακεία να ανταπεξέλθουν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σούπερ μάρκετ: Αυτό είναι το νέο ωράριο λειτουργίας - Αλλαγές και στις αποστάσεις

Ροή Ειδήσεων