ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρση μέτρων: Την Πέμπτη το «πράσινο φως» από τους ειδικούς για μη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

Άρση μέτρων: Την Πέμπτη το «πράσινο φως» από τους ειδικούς για μη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους
ΙΝΤΙΜΕ

Oι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να δώσουν το «πράσινο φως» για τη μη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, καθώς η συνεχιζόμενη βελτίωση των επιδημιολογικών δεικτών και η συνέχιση των εμβολιασμών, ανοίγουν το δρόμο για περαιτέρω «ελευθερίες».

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς και καθημερινά πραγματοποιούνται 100.000 εμβολιασμοί, κάτι που ενισχύει τις προσδοκίες για οικοδόμηση του τείχους ανοσίας τους επόμενους μήνες.

Την Πέμπτη η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα συζητήσει τις προϋποθέσεις, αλλά και το ποιους θα αφορά το μέτρο «αφαίρεσης της μάσκας», δηλαδή εάν θα εφαρμοστεί καθολικά ή θα αφορά μόνο όσους έχουν εμβολιαστεί. Πάντως οι επιστήμονες υπογραμμίζουν πως δεν είναι δυνατόν να ελεγχθούν στην πράξη ποιοι έχουν εμβολιαστεί και ποιοι όχι, από αυτούς που δεν θα φορούν μάσκα.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η επιτροπή των ειδικών προσανατολίζεται στην κατάργηση της χρήσης της μάσκας για όλους τους πολίτες σε εξωτερικούς χώρους, χωρίς το κριτήριο του εμβολιασμού.

Ωστόσο, η μάσκα θα διατηρηθεί υποχρεωτικά σε εξωτερικούς χώρους που παρατηρείται συνωστισμός. Δηλαδή στα μέσα μεταφοράς, στα γήπεδα, στα θέατρα, στις συναυλίες, στα μέσα μεταφοράς αλλά και όπου αλλού υπάρχει πολύς κόσμος.

Όπως όλα δείχνουν από την Παρασκευή δύναται στους εξωτερικούς χώρους να μην χρειαζόμαστε τη μάσκα, αλλά οι σχετικές αποφάσεις θα «κλειδώσουν» την Πέμπτη στην Επιτροπή. Εννοείται πως στους εσωτερικούς χώρους η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για όλους προς το παρόν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κυβέρνηση: Οι προτεραιότητες, το «πάγωμα» του ανασχηματισμού και η ομάδα κρούσης του Μαξίμου