ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας το παίρνει πάνω του – Περιοδείες «αγκαλιά» με το Πρόγραμμα

Τσίπρας ΣΥΡΙΖΑ περιοδείες
INTIME

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο Αλέξης Τσίπρας θα ξεκινήσει μέσα στον Ιούλιο περιοδείες ανά τη χώρα, με σκοπό να έρθει ο ίδιος σε άμεση επαφή με τους πολίτες και να δώσει το σύνθημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και έτοιμος να απαλλάξει τη χώρα από τη «καταστροφική δεξιά».

Αποφασισμένος να εκμεταλλευτεί την ευνοϊκή για τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ, συγκυρία που διαμορφώθηκε μετά την επιτυχία της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης, είναι ο Αλέξης Τσίπρας, με το επιτελείο του να σχεδιάζει τη θερινή του περιοδεία ανά την Ελλάδα. Παράλληλα, έχει ζητήσει στη μάχη να ριχθεί ολόκληρος ο κομματικός μηχανισμός, με στόχο να φτάσουν στις ακόμα και στις εσχατιές της χώρας οι θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που συνάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο προς τη Προγραμματική του Συνδιάσκεψη, στη Κουμουνδούρου επικρατεί απόλυτη ικανοποίηση από τον τρόπο που εξελίχθηκαν τα πράγματα. Μπορεί το τριήμερο των συζητήσεων να έπεσε σε σαββατοκύριακο με Euro και καύσωνα, ωστόσο εκτιμούν ότι είχε απήχηση μεγαλύτερη του αναμενομένου.

Με απλά λόγια, οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού πιστεύουν ότι η έχουν μπροστά τους πεδίον δόξης λαμπρό για την ανάδειξη της δικής τους, εναλλακτικής πρότασης εξουσίας, η οποία και θα βρίσκεται στον αντίποδα της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μάλιστα, ορισμένοι μιλούν για ιδιαίτερα ενθαρρυντικά μηνύματα που καταφτάνουν από τη βάση, υποστηρίζοντας ότι οι πολίτες που πλήττονται από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες και το σύγχυση που έχουν προκαλέσει οι παλινωδίες -όπως τις χαρακτηρίζουν- του Μαξίμου σχετικό με το εμβόλιο ειδικά και τη διαχείριση της πανδημίας συνολικά, θέλουν να ακούσουν αυτά που έχει να τους πει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Περιοδεία Τσίπρα

Με βάση αυτή την εκτίμηση, ήταν δύσκολο να μείνει έξω από το «παιχνίδι» ο Αλέξης Τσίπρας, που παραμένει το γερό «χαρτί» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έτσι, στον έκτο όροφο των γραφείων της Κουμουνδούρου έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός δράσης για το επόμενο «καυτό» πολιτικά, αλλά και κυριολεκτικά, διάστημα, που συμπεριλαμβάνει από τον αρχηγό του κόμματος, μέχρι και τα μέλη των Οργανώσεων Μελών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο Αλέξης Τσίπρας θα ξεκινήσει μέσα στον Ιούλιο περιοδείες ανά τη χώρα, με σκοπό να έρθει ο ίδιος σε άμεση επαφή με τους πολίτες και να δώσει το σύνθημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και έτοιμος να απαλλάξει τη χώρα από τη «καταστροφική δεξιά». Όπως λένε οι συνεργάτες του, θα στείλει το μήνυμα πως ήρθε η ώρα της ανατροπής, διώχνοντας μακριά το κλίμα ηττοπάθειας που καλλιεργούν μερίδα φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ. Το ακριβές πρόγραμμα δεν έχει ακόμα κλείσει, όμως θεωρείται δεδομένο πως το βάρος θα πέσει στις τουριστικές περιοχές και γενικά στα μέρη της χώρας που έχουν χτυπηθεί από τη πανδημία και τις συνέπειες της.

Όλοι στη μάχη

Η Προγραμματική Συνδιάσκεψη έδειξε, επίσης, πως όσα εσωκομματικά θέματα κι αν προκύπτουν στον ΣΥΡΙΖΑ κατά περιόδους, δεν είναι ικανά από το να αποσπάσουν τη προσοχή του κόμματος από την αντιμετώπιση του αντιπάλου. «Δεν περισσεύει κανένας από τη μεγάλη μάχη», ανέφερε στο Newsbomb.gr στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα.

Και αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε στην ομιλία του κατά τη Συνδιάσκεψη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και από ότι φαίνεται έγινε αντιληπτό από όλες τις πλευρές. Αυτό που χρειάζεται τώρα, είναι συσπείρωση και να συμμετέχουν όλοι στη προσπάθεια. Υπό αυτό το πρίσμα, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όλα τα στελέχη του κόμματος θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του αρχηγού τους και θα οργώσουν την Ελλάδα, ακόμα και αν αυτό χρειαστεί να γίνει παραλία, παραλία.

Ταυτόχρονα, οι Προγραμματικές Θέσεις και το κείμενο της απόφασης θα ξεκινήσει άμεσα να συζητιέται στις Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να προσδοκά πως τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος θα καταφέρουν να ενεργοποιήσουν με τη συμμετοχή τους ανθρώπους που απογοητεύτηκαν από τα αποτελέσματα της προηγούμενης κυβερνητικής θητείας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στην κυβέρνηση - Το παρασκήνιο της απόφασης για στοχευμένα μέτρα