ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδωνις Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει ζήτημα γενικού lockdown

O Αδωνις Γεωργιάδης
O Αδωνις Γεωργιάδης
Intimenews

Ενα γενικό lockdown δεν είναι στο τραπέζι των συζητήσων σύμφωνα με τον Αδωνι Γεωργιάδη.

Για τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από αύριο Πέμπτη 8/7, σε όλους τους χώρους εστίασης, τα μπαρ, τα κλαμπ και τα κέντρα διασκέδασης, μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

«Είμαστε στην ίδια βάρκα του ιού και είναι παράλογο να αντιμετωπίζουμε συνεχώς άρνηση. Κανένας μας δεν επέλεξε να συμβεί αυτό με την πανδημία», επεσήμανε στην ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προσθέτοντας πως όταν έχεις μια πανδημία που επελαύνει πρέπει να βρεις τρόπους να λειτουργήσουν και οι κλειστοί χώροι ώστε να είναι υγειονομικά ασφαλείς, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Ο υπουργός είπε ότι δίνεται η δυνατότητα στους καταστηματάρχες από την ερχόμενη εβδομάδα να δηλώσουν σε ειδική πλατφόρμα, αν η επιχείρησή τους θα είναι αμιγής ή μεικτή, υπογραμμίζοντας πως όσοι θα έχουν περισσότερο κόσμο από το επιτρεπτό, τότε θα κλείνει η επιχείρηση. Επίσης όσοι θα δηλώσουν αμιγής την επιχείρησή τους τότε θα πρέπει να ζητούν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Επιπροσθέτως, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα γενικού lockdown από τον Σεπτέμβριο καθώς η οικονομία της χώρας έχει υποστεί μεγάλη ζημιά με τα άλλα lockdown. «Δεν θέλω κανένα περιοριστικό μέτρο γιατι βλάπτει την οικονομία μας», πρόσθεσε.

Τέλος, για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, σημείωσε ότι είναι λεπτό ζήτημα, ένα κεφάλαιο είναι η πανδημία και ένα οι ατομικές ελευθερίες και για το θέμα αυτό θα αποφασίσει η επιτροπή Βιοηθικής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων φέρνει νέα μέτρα: Εξετάζεται η επιστροφή της μάσκας παντού