ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελώνη για απολύσεις αρνητών εμβολιασμού: Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστούν τα περαιτέρω

Αριστοτελία Πελώνη
ΙΝΤΙΜΕ

Για το ενδεχόμενο απολύσεων όσων υγειονομικών αρνηθούν τον εμβολιασμό μετά και το πέρα της άδειας άνευ αποδοχών τοποθετήθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη

Δεν απέκλεισε η Αριστοτελία Πελώνη το ενδεχόμενο να υπάρξουν απολύσεις υγειονομικών που δεν θα προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους ακόμα και μετά την λήξη της περιόδου της αδείας άνευ αποδοχών που προβλέπεται για τους εργαζόμενους που δεν θα κάνουν τουλάχιστον την πρώτη δόση εμβολίου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.

«Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστούν τα περαιτέρω μετά την άδεια άνευ αποδοχών» είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος και συμπλήρωσε:

«Ας μείνουμε σε αυτό καθώς για τους υγειονομικούς θα εξειδικευτούν τα μέτρα. Έχουμε 1,5 μήνα μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου. Προφανώς ελπίζουμε στη συμμόρφωση».

«Θα πρέπει να αναλογιστούν την ευθύνη τους απέναντι στους εαυτούς τους και τους ασθενείς» πρόσθεσε η κυρία Πελώνη.

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες κατηγορίες εργαζομένων που θα επιβληθεί υποχρεωτικός εμβολιασμός η κυβερνητική εκπρόσωπος αφού υπενθύμισε ότι «η κυβέρνηση παρέλαβε τη σύσταση της επιτροπής βιοηθικής και κινήθηκε γρήγορα», στη συνέχεια σημείωσε ότι «συνεχίζεται η εκστρατεία πειθούς, επιχειρούμε και να προλάβουμε» και συμπλήρωσε ότι «η πανδημία είναι δυναμικό φαινόμενο, όλα αξιολογούνται και εξετάζονται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και της εμβολιαστικού προγράμματος».

Στην ερώτηση, δε, αν είναι δεδομένο ότι θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία τον Σεπτέμβριο η κυρία Πελώνη απάντησε ότι «η πρόθεση είναι αυτή να επιστρέψουν κανονικά και θυμίζω ότι τα σχολεία άνοιξαν τον Απρίλιο σε μια σημαντική περίοδο για την πανδημία».

Η ίδια αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό των φοιτητών με αφορμή την παρέμβαση του πρύτανη του ΑΠΘ που καλεί τους φοιτητές να εμβολιαστούν λέγοντας ότι «θεωρώ ότι είναι σωστό και είμαστε υπέρ»

«Πρόθεση είναι να επανέλθουμε στην κανονικότητα, οι εμβολιασμένοι έχουν διευκολύνσεις και ελευθερίες που προκύπτουν από τον εμβολιασμό» συμπλήρωσε με νόημα η κυρία Πελώνη στο ερώτημα αν θα υπάρξουν αμφιθέατρα δύο ταχυτήτων.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών είπε ότι είναι «ζήτημα που συζητείται επιστημονικά. Αναμένουμε αυτή τη συζήτηση. Αυτά δεν τα αποφασίζει η κυβέρνηση είναι η έγκριτη εθνική επιτροπή εμβολιασμών».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ηλιούπολη: Τα 4 πρόσωπα που «καίει» η 19χρονη