ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχαηλίδου: Προς απόλυση όσοι υπάλληλοι δομών αρνούνται εμβολιασμό μετά την αναστολή

Μιχαηλίδου υποχρεωτικός εμβολιασμός απολύσεις
ΙΝΤΙΜΕ

Η υφυπουργός Εργασίας προανήγγειλε απολύσεις όσων εργαζομένων δομών αρνηθούν να εμβολιαστούν και μετά την άδεια άνευ αποδοχών. 

Η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε ότι «θα απολύονται όσοι υπάλληλοι δομών αρνούνται να εμβολιαστούν έπειτα από την υποχρεωτική άδεια», αναφερόμενη στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατηγοριών εργαζομένων στον δημόσιο τομέα.

Η κ. Μιχαηλίδου, μιλώντας στο OPEN, τόνισε ότι «όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν μετά από κάποιο διάστημα θα απολυθούν (…) Μετά από κάποιο διάστημα, ένα μήνα, μετά την αναστολή σύμβασης και δεν έχει κάνει το εμβόλιο να υπάρχει το περιθώριο να απολυθεί...».

Σημειώνεται ότι η ίδια αναφερόταν σε εργαζόμενους δομών πρόνοιας και φροντίδας ηλικιωμένων, και δεν διευκρίνισε εάν αυτό θα ισχύει και για τους υγειονομικούς.

«Εδώ και ενάμιση χρόνο είμαστε κοντά στις δομές. Οι περισσότερες μονάδες διοικήσεις και εργαζόμενοι έχουν βάλει πλάτη. Κάνουμε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό όλων των ηλικιωμένων.... στις δημόσιες δομές έχει εμβολιαστεί μόλις το 43%», είπε και συνέχισε: «Όταν ο εργοδότης δει ότι μέχρι τις 16 δεν έχει εμβολιαστεί ο εργαζόμενος στη δομή του δεν μπορεί να προσέρχεται και φεύγει με άδεια άνευ αποδοχών».

Ειδικότερα, σημείωσε «αυτό που σχεδιάζουμε είναι αυτή η άδεια άνευ αποδοχών να έχει ένα ‘’ταβάνι’’ και μετά ο εργοδότης να μπορεί ότι ‘’μετά από έναν μήνα ο εργαζόμενος στη δομή μου δεν έχει κάνει ακόμα εμβόλιο. Αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να είναι ικανός να προστατεύσει τους ωφελούμενους μου’’, άρα μετά από αυτόν τον μήνα να μπορεί να απολυθεί αυτός ο άνθρωπος».

Για τις κατασκηνώσεις

Στον απόηχο των συρροών κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί σε κατασκηνώσεις ανά την επικράτεια, η κ. Μιχαηλίδου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και να κλείσουν: «Μελετούμε και το ενδεχόμενο να κλείσουμε κατασκηνώσεις. Αν δούμε αυξανόμενους ρυθμούς μπορεί να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας και μέσα στον Αύγουστο», είπε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Προθεσμίες, κυρώσεις και στο βάθος... οι εκπαιδευτικοί