ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλακιωτάκης για καμπίνες καραντίνας: Μελετάμε όλα τα ενδεχόμενα

Πλακιωτάκης καμπίνες καραντίνας πλοία
ΙΝΤΙΜΕ

Ο υπουργός Ναυτιλίας κλήθηκε να απαντήσει στο αν θα δημιουργηθούν καμπίνες καραντίνας, μετά το περιστατικό της Πάρου το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, μίλησε για την πληρότητα των πλοίων, τους ελέγχους των επιβατών, αλλά και για τις καμπίνες καραντίνας.

Ο κ. Πλακιωτάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι «στα νησιά μεταβαίνει κόσμος και με άλλα μέσα εκτός των πλοίων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τηρούμε τα μέτρα αφού πάμε».

Υπερασπίστηκε τους Λιμενικούς και τους ελέγχους που κάνουν στα πλοία, ενώ υπενθύμισε ότι, πέρυσι αν και «δεν είχαμε εμβόλια και rapid tests, διαχειριστήκαμε ελάχιστα κρούσματα στην ακτοπλοΐα». Όπως είπε, το γεγονός ότι πάμε στα νησιά για διακοπές «δεν σημαίνει ότι δεν τηρούμε τα υγειονομικά μέτρα και τα πρωτόκολλα».

Ακόμη, υπενθύμισε ότι στην επιστροφή από τα νησιά είναι υποχρεωτικό το self test, ενώ διαβεβαίως ότι «οι έλεγχοι θα συνεχίσουν να είναι πλήρεις και συστηματικοί».

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με το αν θα δημιουργηθούν καμπίνες καραντίνας, μετά το περιστατικό της Πάρου το περασμένο Σαββατοκύριακο όπου 18χρονοι με κορονοϊό ταλαιπωρήθηκαν επειδή δεν υπήρχε δωμάτιο καραντίνας, απάντησε ότι, «μελετάμε όλα τα ενδεχόμενα, σε συνεργασία με τους ειδικούς, όταν είμαστε έτοιμοι, θα υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Από τα Σεπόλια, στην κορυφή του NBA - Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr