ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Η στρατηγική για αντιμετώπιση της πανδημίας – Οι τοπικές εξάρσεις και το μοντέλο Μυκόνου

Κυβέρνηση: Η στρατηγική για αντιμετώπιση της πανδημίας – Οι τοπικές εξάρσεις και το μοντέλο Μυκόνου

Πανδημία: Σε αυξημένη επαγρύπνηση βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι νοσηλείες αλλά και οι εισαγωγές στις ΜΕΘ.

Το κυβερνητικό επιτελείο παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της πανδημίας και πού καταγράφονται τοπικές εξάρσεις και έχει αποφασίσει να παρέμβει άμεσα όπου χρειαστεί για να περιοριστεί η διασπορά.

Αρμόδιες πηγές ανέφεραν στο Newsbomb.gr πως τα πάντα είναι στο τραπέζι κι εφόσον κριθεί αναγκαίο, είναι πιθανόν να επιβληθούν μέτρα «τύπου Μυκόνου» και σε άλλες περιοχές.

Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση των θερινών διακοπών και στους δημοφιλείς περιορισμούς καταγράφεται ήδη αυξημένη κινητικότητα, η οποία αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω το επόμενο διάστημα, κυβέρνηση και ειδικοί είναι σε εγρήγορση, προκειμένου να μην υπάρξει σημαντική επιδημιολογική επιβάρυνση. Γι’ αυτό το λόγο έχουν ενταθεί οι έλεγχοι σε λιμάνια, αεροδρόμια αλλά και στην εστίαση, στην οποία επιβάλλονται βαριά πρόστιμα για μη τήρηση των μέτρων.

Από την πλευρά τους οι επιστήμονες προειδοποιούν πως είναι επιτακτική ανάγκη να τηρούνται τα μέρα από όλους και να γίνεται χρήση της μάσκας ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, όταν υπάρχει συνωστισμός.

Χθες κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση για τον κορονοϊό και το εμβολιαστικό πρόγραμμα, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου υπογράμμισε πως το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι ανέμελο, όπως θα θέλαμε, καθώς χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Έκανε λόγο για επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα, ενώ αναφέρθηκε και στους συμπολίτες μας που ακόμη παραμένουν ανεμβολίαστοι και κινδυνεύουν. Ο κ. Θεοδωρίδου επεσήμανε πως υπάρχει ραγδαία αύξηση των νέων κρουσμάτων σε παιδιά και εφήβους, σημειώνοντας πως αυτοί που κινδυνεύουν είναι τα άτομα στο περιβάλλον τους που είναι ευάλωτα: Είτε οι ανεμβολίαστοι, είτε οι έχοντας νοσήματα.

Eν τω μεταξύ η κυβέρνηση τρέχει σε όλα τα επίπεδα για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί και να πειστούν οι επιφυλακτικοί. Έτσι οι σχεδιασμοί προβλέπουν την επιτάχυνση των διαδικασιών για εμβολιασμό, ώστε όσοι πολίτες αποφασίσουν να κάνουν το εμβόλιο να έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάζονται μέσα σε λίγες ώρες από τη στιγμή που κλείνουν ραντεβού. Αυτό θα βοηθήσει όσους θέλουν να εμβολιαστούν γρήγορα λόγω των καλοκαιρινών διακοπών.

Πάντως όπως ξεκαθαρίζουν αρμόδιοι παράγοντες ο εμβολιασμός σε κάθε περίπτωση θα πραγματοποιείται μέσω ραντεβού, βάζοντας έτσι τέλος στα σενάρια περί εμβολιασμού μόνο με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παπαευαγγέλλου στο Newsbomb.gr: Γιατί θα εμβολιάζονται οι 12-15 – Πώς πήρε την απόφαση η Επιτροπή