ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Ορατός ο κίνδυνος να «κλείσει» η Ίος

Χρυσοχοΐδης Ίος lockdown Μύκονος αστυνομία
INTIME/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν περιορισμοί στο νησί της Ίου.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να επιβληθούν περιορισμοί στο νησί της Ίου.

Ειδικότερα, ο κ. Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ανέφερε ότι λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού, είναι ορατός ο κίνδυνος το νησί να «κλείσει» γιατί οι επιχειρηματίες δεν λαμβάνουν μέτρα. Παράλληλα, σημείωσε πως αύριο Πέμπτη θα μεταβούν στην Ίο περισσότεροι από 30 αστυνομικοί από την Αττική για τον καλύτερο έλεγχο της κατάστασης.

Πάνω από 180 αστυνομικοί στη Μύκονο

Την ίδια ώρα, ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι στη Μύκονο έχουν σταλεί 186 αστυνομικοί με νέα διοίκηση, υπογραμμίζοντας πως γίνεται μια σοβαρή δουλειά η οποία θα συνεχιστεί.

Ακόμη, διαχώρισε τα κορονοπάρτι στο νησί σε ιδιωτικά και πληρωμένα προσθέτοντας ότι όλα αυτά είναι εγκληματικές πράξεις και τις έχει αναλάβει η αστυνομία.

Οι αστυνομικοί έσωζαν κόσμο μέσα από τα σπίτια τους στη Σταμάτα

Αναφερόμενος στην πυρκαγιά στη Σταμάτα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι η παρουσία των εναέριων μέσων ήταν εντυπωσιακή, ενώ εξήρε τον υψηλό επαγγελματισμό των στελεχών της Πυροσβεστικής και την ηρωική προσπάθεια των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ «που έσωζαν κόσμο μέσα από τα σπίτια τους».

Επίσης, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι τα χειρότερα αποφεύχθηκαν επειδή η συγκεκριμένη περιοχή ήταν μεταξύ εκείνων που είχαν επιλεγεί και καθαριστεί πλήρως.

Μάλιστα, σημείωσε ότι υπάρχει ένας ύποπτος για τη φωτιά αλλά δεν έχουν εντοπιστεί ευθύνες για εμπρησμό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέτρος Φιλιππίδης: Απευθείας στις φυλακές Τρίπολης - Οι κατηγορίες και το χρονικό της προφυλάκισης