ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανδημία: Ανησυχία στην κυβέρνηση για τα νησιά - Το «καμπανάκι» για Ίο και ο δύσκολος 15Αύγουστος

Πανδημία: Ανησυχούν την κυβέρνηση τα νησιά – Το καμπανάκι για την Ιό και ο δύσκολος 15Αύγουστος
Η ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα προβληματίζει κυβέρνηση και ειδικούς, με την προσοχή να είναι στραμμένη στα νησιά και στους τουριστικούς προορισμούς
INTIME

Η ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα προβληματίζει κυβέρνηση και ειδικούς, με την προσοχή να είναι στραμμένη στα νησιά και στους τουριστικούς προορισμούς, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να αυξηθεί σημαντικά η διασπορά του κορονοϊού λόγω της ενίσχυσης του τουριστικού κύματος.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση συνεχίζει την επιχείρηση «Πειθώ», προκειμένου να πείσει τους επιφυλακτικούς να σπεύσουν να εμβολιαστούν, ώστε μέχρι το τέλος του καλοκαιριού να οικοδομηθεί ένα ικανό τείχος ανοσίας που θα λειτουργήσει ως ανάχωμα στην εξάπλωση της πανδημίας.

Σημειώνεται πως χθες έσπασε το «φράγμα» των 5.000.000 Ελλήνων που εμβολιάστηκαν πλήρως και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το ακόλουθο κείμενο: «5 εκατομμύρια συμπολίτες μας είναι πλέον πλήρως εμβολιασμένοι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συμμετέχουν στην εκστρατεία εμβολιασμού, τους υγειονομικούς, τις Ένοπλες Δυνάμεις, και σε κάθε μία και κάθε έναν που συμβάλλει σε αυτή την μεγάλη εθνική προσπάθεια».

Αυξάνονται οι εισαγωγές

Και μπορεί ο αριθμός των διασωληνωμένων να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών με κορωνοϊο. Χθες οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας ήταν 196, με ημερήσια μεταβολή +28,1%, ενώ ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 167 ασθενείς.

Η προσοχή στα νησιά

Οι επόμενες εβδομάδες θεωρούνται κρίσιμες, αφού ο Αύγουστος είναι μήνας κορύφωσης των θερινών διακοπών. Προκειμένου να μην ξεφύγει η κατάσταση, οι αρχές προχωρούν σε εντατικούς ελέγχους στην εστίαση και στα κέντρα διασκέδασης. Τα πρόστιμα που επιβάλλονται είναι τσουχτερά, ενώ παραμένουν στο τραπέζι τοπικά lockdown, στις περιοχές που υπάρξει ραγδαία επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών.

Και δεν είναι καθόλου τυχαία η προειδοποίηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, πως είναι ορατός πλέον είναι ο κίνδυνος να επιβληθούν περιοριστικά μέτρα στο νησί της Ίου. Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι κατά την επίσκεψή του στην Ίο διαπίστωσε ότι χιλιάδες άνθρωποι συνωστίζονται μέσα σε ενάμισι δρόμο.

«Είναι ένα πολύ μικρό νησί, υπάρχει πια κίνδυνος ορατός να κλείσει», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Στη ζώνη κινδύνου παραμένει η Κρήτη με 281 κρούσματα χθες, ενώ αυξημένος αριθμός μολύνσεων καταγράφεται στην Ρόδο (71), στη Ζάκυνθο (45), στη Χίο (41), στην Κέρκυρα (30), στη Λευκάδα (23) αλλά και στην Πάρο (22). Από πλευράς θετικότητας η Πάρος αναδεικνύεται πρωταθλήτρια με ποσοστό 5,51% μετά είναι η Μύκονος με 4,27% και ακολουθεί το Ρέθυμνο με 3,76%.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέτρος Φιλιππίδης: Η «μυστική» 12ωρη απολογία, ο αιφνιδιασμός και ο εγκλεισμός