ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόθεν έσχες: Δείτε τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας

Πόθεν έσχες: Δείτε τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας
ΙΝΤΙΜΕ

Στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών και των βουλευτών. Δείτε τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών για τα εισοδήματα και την περιουσιακή κατάσταση κατά την οικονομική χρήση του 2019.

Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που κατατέθηκαν στην Επιτροπή το 2020 συνολικά ανέρχονται σε 1.114.

Οι δηλώσεις που αναρτώνται και στην ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων είναι ανέλεγκτες, όπως τις κατέθεσαν οι υπόχρεοι. Η Επιτροπή, σε ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι «η δημοσίευση των δημοσιοποιούμενων στοιχείων στα ΜΜΕ επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι δημοσιεύεται ολόκληρο το περιεχόμενό τους. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι επιτρεπτή η επιλεκτική δημοσιοποίηση ονομαστικών στοιχείων», βάση του νόμου 3213/2003.

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για το 2019

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το 2019 δήλωσε εισοδήματα ύψους 32.961,68 ευρώ από βουλευτική αποζημίωση και αποζημίωση πρωθυπουργού.

Η σύζυγός του, Περιστέρα Μπαζιάνα, δήλωσε 19.654 ευρώ καθαρό εισόδημα.

Σε καταθέσεις, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε τραπεζικό λογαριασμό 46.943,46 ευρώ και η Μπ. Μπαζιάνα 2.486,24 ευρώ.

Από κοινού διαθέτουν με την κα Μπαζιάνα σε τραπεζικό λογαριασμό -με συνδικαιούχους τα παιδιά τους- 66.863,47 ευρώ.

Όσον αφορά στα ακίνητα, ο κ. Τσίπρας δηλώνει ένα διαμέρισμα 114 τ.μ. στον Δήμο Αθηναίων, ενώ η κ. Μπαζιάνα ένα οικόπεδο 292,88 τ.μ. στην Αρτέμιδα Αττικής από γονική παροχή.

Η σύζυγος του κ. Τσίπρα διαθέτει και μία τραπεζική θυρίδα που απέκτησε το 2013.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει μία μοτοσυκλέτα 650 κ.ε. και η κυρία Μπαζιάνα του ένα ΙΧ 1.248 κ.ε.

Δείτε τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα

Η δήλωση πόθεν έσχες του Αλέξη Τσίπρα για το 2020

Μπούρας: Οι παρατάξεις να αφήσουν εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης τη λειτουργία της Επιτροπής

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, Θανάσης Μπούρας, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής και το θέμα που δημιουργήθηκε με τους καταλόγους των 43 περιπτώσεων που επανελέγχθηκαν και τέθηκαν στο Αρχείο, αναφέρει ότι η Επιτροπή βάση του Συντάγματος «λειτουργεί ως ειδικό όργανο στην οποία πέραν των τριών μελών- βουλευτών συμμετέχουν και 8 ανώτατοι δικαστικοί και κρατικοί λειτουργοί, έχω την θεσμική υποχρέωση να διαφυλάξω το κύρος της και να την κρατήσω μακριά από μικροπολιτικούς σχεδιασμούς και επιδιώξεις

Ως εκ τούτου, προς αποκατάσταση της αλήθειας και σε απάντηση όσων αναληθών αναφορών φιλοξενούνται σήμερα από μερίδα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου περί απόπειρας δήθεν «κουκουλώματος» από την Επιτροπή, ξεκαθαρίζω ότι στη συνεδρίαση της Επιτροπής της 23ης Ιουνίου 2021 αρχειοθετήθηκαν οι δηλώσεις όλων των πολιτικών αρχηγών που εξετάστηκαν κατά προτεραιότητά των χρήσεων 2015-2018 μεταξύ των οποίων και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η απόφαση αρχειοθέτησης ήταν ομόφωνη, δηλαδή και σύμφωνη γνώμη του τακτικού μέλους της Επιτροπής και Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σπύρου Λάππα, ο οποίος χθες αντικαταστάθηκε από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παύλο Πολάκη.

Η συζήτηση που προκλήθηκε μετά την αντικατάσταση του κ. Λάππα και τα όσα ο κ. Πολάκης υποστήριξε ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Αυτό που πραγματικά συνέβη είναι ότι στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής, από τεχνικό λάθος του υπηρεσιακού παράγοντα που επεξεργάστηκε τη λίστα με τις υπόλοιπες δηλώσεις υπόχρεων που ήταν προγραμματισμένες να εξεταστούν, υπήρξαν και 43 επαναλήψεις υπόχρεων που είχαν αρχειοθετηθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση της 23ης Ιουνίου 2021.

Μεταξύ αυτών των 43ων επαναλήψεων ήταν και η δήλωση του Προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και ενός ακόμη πολιτικού αρχηγού.

Τέλος, θα ήθελα να παρακαλέσω τις πολιτικές παρατάξεις να αφήσουν εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης τη λειτουργία της Επιτροπής καθώς πέραν του κύρους της, προσβάλλουν και τα μέλη της Επιτροπής στην οποία συμμετέχουν βουλευτές και ανώτατοι δικαστικοί και κρατικοί λειτουργοί».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: «Κόλαση» τις επόμενες ώρες - Σε ποιες περιοχές θα φτάσει ο υδράργυρος στους 43 βαθμούς