ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το παράπονο του Γιώργου για την ζεϊμπεκιά και το κανό!

Το παράπονο του Γιώργου για την ζεϊμπεκιά και το κανό!

Το τελευταίο αντίο είπε ο πρώην πλέον πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στους υπαλλήλους της Ιπποκράτους.


Σε μια χαλαρή κουβέντα που είχε με τους δημοσιογράφους που είναι διαπιστευμένοι στο ΠΑΣΟΚ παραδέχθηκε ότι ψήφισε Βενιζέλο στις χθεσινές εκλογές.

«Πείτε μας αλήθεια, ψηφίσατε Βενιζέλο;» ρώτησε κάποιος δημοσιογράφος. «Φυσικά!» απάντησε αυθόρμητα ο Παπανδρέου.

«Φανερά ή με φάκελο; Γιατί σε πολλά εκλογικά κέντρα δεν είχε φακέλους» επιμείναμε.

«Στο δικό μου εκλογικό τμήμα είχε φάκελο» ξέφυγε διπλωματικά εκείνος.

Επίσης ρωτήθηκε τι θα γίνει με όσους έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και εντάχθηκαν σε άλλους πολιτικούς σχηματισμούς και απάντησε: «Θα δούμε τι θα γίνει». Ερωτηθείς αν το ΠΑΣΟΚ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές, είπε: «Θα το παλέψουμε».

Η συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους ο κ. Παπανδρέου περιελάμβανε και ορισμένες παλαιότερες στιγμές πολιτικής δραστηριότητας, όπως εκείνες με τις Επιτροπές Λαϊκής Επιμόρφωσης, για τις οποίες ο τέως πρωθυπουργός συμφώνησε με την παρατήρηση πολιτικού συντάκτη ότι το «μήνυμα από τη δημιουργία τους δεν έφθασε ως τη βάση».

«Έγιναν κάποια πράγματα, αλλά πράγματι η προσπάθεια δεν έφθασε ως την βάση» είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι το παλιό σύστημα αντέδρασε και κατάφερε να εγκολπωθεί, μέσω διαπλάτυνσης του δημόσιου τομέα, το όλο εγχείρημα, ο σκοπός του οποίου ήταν διαφορετικός.

Ακόμη ο κ. Παπανδρέου επιβεβαίωσε πως πρόκειται να ιδρύσει στο προσεχές διάστημα Ίδρυμα Δημοκρατίας, το οποίο θα αναλαμβάνει να πραγματοποιεί εκδηλώσεις και ημερίδες για το δημοκρατικό πολίτευμα.

Επιβεβαίωσε επίσης το ενδιαφέρον του για την προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ενώ επισήμανε πως οι εκλογές θα διεξαχθούν είτε τον Ιούνιο είτε τον Αύγουστο στη Νότια Αφρική.

Τέλος ο κ. Παπανδρέου γύρισε κάποια χρόνια πίσω και θυμήθηκε την τη Νάουσα την οποία επισκεπτόταν συχνά παλιότερα και την ταβέρνα του Δαλαμάρα, όπου πήγαινε και συχνά χόρευε ζεϊμπέκικο!

Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ότι πλέον δεν του επιτρέπεται ούτε να χορεύει ζεϊμπέκικο δημόσια ούτε να κάνει γυμναστική ούτε καν μπάνιο στη θάλασσα.

«Έτσι κι αλλιώς τα έχουμε ενοχοποιήσει όλα πια: Την ζεϊμπεκιά, το κολύμπι, το κανό, την γυμναστική... Αλλά αν είχα κότερο δεν θα ενοχλούνταν κάποιοι!» είπε χαρακτηριστικά.

Χωρίς σχόλια…..

Διαβάστε ακόμη:

Κοντά στο Βενιζέλο θέλει να μείνει ο Γιώργος