ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι είπαν στη συνάντηση Σαμαράς – Χρυσοχοΐδης

Τι είπαν στη συνάντηση Σαμαράς – Χρυσοχοΐδης

Τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης.

Η επίσημη εκδοχή ήταν να ενημερώσει τον κ.Σαμαρά για θέματα της αρμοδιότητάς του όπως η εγκληματικότητα και η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο η συζήτηση επικεντρώθηκε στα αυξημένα μέτρα που θα ληφθούν στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τον ενημέρωσε για πληροφορίες που υπάρχουν για την δημιουργία οργανωμένων ταραχών.

Παράλληλα τον ενημέρωσε για τη βούληση της κυβέρνησης να επιβάλει την τάξη και το νόμο, με ιδιαίτερη αυστηρότητα, σε περίπτωση που υπάρξουν επεισόδια κατά τη διάρκεια της παρέλασης και ζήτησε την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς, ζήτησε την πλήρη εφαρμογή του νόμου για να προστατευθεί η εθνική επέτειος από ακραίες εκδηλώσεις βίας.

Επίσης ο κ. Σαμαράς ζήτησε από τον υπουργό να δημιουργηθούν χώροι κράτησης και φιλοξενίας παράνομων μεταναστών, όπως στην Κοζάνη, προκειμένου να αποδοθούν τα κέντρα μεγάλων πόλεων όπως της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης στους κατοίκους τους.

Ο κ. Χρυσοχοίδης έχει ενημερώσει, τηλεφωνικά, και τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων, με τον κ. Τσίπρα να δηλώνει πως η διαμαρτυρία δεν πρέπει να εξελίσσεται σε βία.