ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντεγκλήσεις Καρατζαφέρη-Σαχινίδη στη Βουλή

Αντεγκλήσεις Καρατζαφέρη-Σαχινίδη στη Βουλή

Σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επιτέθηκε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Κατά τη συζήτηση της νέας δανειακής σύμβασης, ο κ. Καρατζαφέρης κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα ότι κρύβουν την αλήθεια από το λαό, καθώς τον Ιούνιο θα επιβληθούν νέα, ακόμη σκληρότερα μέτρα. Επίσης, επανέλαβε την πρότασή του για τηλεοπτική μονομαχία με τον Ε. Βενιζέλο και τον Α. Σαμαρά, προκειμένου να ακουστούν οι αλήθειες που προσπαθούν να κρύψουν.

«Ομολογήστε τι προβλέπει το μνημόνιο για τον Ιούνιο. Υπάρχει πρόβλεψη για 14 δισ. ευρώ μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι μισθοί και συντάξεις θα κοπούν και θα φθάσουν στα επίπεδα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αυτές είναι αλήθειες που πρέπει να λεχθούν αλλά δεν τις λέτε», τόνισε.

Επίσης, ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στην αποχώρηση του ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση Παπαδήμου, υποστηρίζοντας ότι επιχειρούσαν να του υποκλέψουν την υπογραφή, χωρίς να του δώσουν τις ρητές διαβεβαιώσεις που ζητούσε.

Μάλιστα, εκτίμησε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, παρά την «επικοινωνιακή ομάδα της τρόικας, με χρήματα που ακουμπάνε σε γραφίδες και μικρόφωνα για να παίξουν το παιχνίδι τους¨, την Κυριακή των εκλογών το βράδυ «δεν θα ξέρουν πού να κρυφτούν.

Στον κ. Καρατζαφέρη απάντησε με αιχμές ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης. «Για να συνεχίσει να περπατά η χώρα χρειάζεται σύνεση και συνεννόηση. Κάποια στιγμή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε κατανοήσει την ανάγκη αυτή και είχε αναγνωρίσει τις θετικές αποφάσεις του Ιουλίου. Τώρα καταθέτει άλλες απόψεις. Πότε είχε δίκιο; Τότε, ή σήμερα που τις καταρρίπτει;», σημείωσε με νόημα, με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ να απαντά ότι ο ίδιος επέβαλε τη σύνεση και τη συνεννόηση, αλλά «πήγε, είδε, τρόμαξε κι έφυγε».