Ανασχηματισμός 2021: «Κλείδωσαν» οι αποφάσεις - Αυτή είναι η ώρα ανακοίνωσης

Αμαλία Κάτζου

Ριζικός αναμένεται ο ανασχηματισμός
INTIME NEWS / ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ανασχηματισμός 2021: Ανακοινώθηκε η ώρα που θα γίνουν γνωστές οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα - Ποιοι μένουν και ποιοι βλέπουν την πόρτα της εξόδου

Μετά από ένα πολυήμερο θρίλερ, ο κύβος ερρίφθη και το νέο κυβερνητικό σχήμα, που αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ανακοινωθεί σήμερα στις 11 το πρωί από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Γιάννη Οικονόμου, όπως σας είχε ανακοινώσει από χθες το βράδυ το Newsbomb.gr.

Υπενθυμίζεται ότι από την προηγούμενη εβδομάδα στο Μέγαρο Μαξίμου τηρούσαν σιγή ιχθύος για το timing που ο πρωθυπουργός θα ξεδιπλώσει τις αποφάσεις του αναφορικά με την αναδιάταξη δυνάμεων στο κυβερνητικό σχήμα. Εν τέλει, τις αλλαγές θα ανακοινώσει ο κ. Οικονόμου, την ώρα που ήταν προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ανασχηματισμός 2021: Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν

Κι ενώ μετράμε αντίστροφα για την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, αναφορικά με το ποιοι θα δουν την πόστα της εξόδου και ποιοι θα παραμείνουν, οι πληροφορίες είναι πολλές. Πάντως, από χθες αργά το βράδυ είχαν ξεκινήσει τα τηλεφωνήματα στα πρόσωπα που θα αλλάξουν θέση ή θα αναλάβουν νέο χαρτοφυλάκιο.

Αναμφίβολα κεντρικό πρόσωπο του ανασχηματισμού είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος πιθανότατα θα αποχωρήσει. Για τη θέση του έχει ακουστεί το όνομα του μετριοπαθούς υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα αλλά και το όνομα του πρώην υπουργού Θεόδωρου Ρουσόπουλου. Επίσης φαίνεται να αποχωρεί από το υπουργείο Υγείας, ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει νέο χαρτοφυλάκιο.

Ερωτηματικό αποτελεί και αν υπάρξουν αλλαγές στα υπουργεία Παιδείας και Τουρισμού. Αμετακίνητοι θεωρούνται ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδίας, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής. Επίσης, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο νυν γενικοί γραμματείς να αναβαθμιστούν διά της υφυπουργοποίησης, είτε προς επιβράβευση είτε προκειμένου να είναι υποψήφιοι στις εκλογές. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Γιώργος Καράγιαννης, ο γραμματέας στο Άμυνας Αντώνης Οικονόμου και η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου.

Πάντως όλα δείχνουν πως ο ανασχηματισμός θα είναι δομικός, με μετακινήσεις κορυφαίων υπουργών και την αντικατάσταση ορισμένων, και θα πρόκειται για τον πρώτο μεγάλης κλίμακας ανασχηματισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αυτό που επιδιώκει ο πρωθυπουργός με τη την αναδιάταξη των δυνάμεων στο κυβερνητικό σχήμα είναι η επίτευξη μιας επανεκκίνησης σε όλα τα επίπεδα, με έμφαση την προώθηση των μεταρρυθμίσεων και την ανάταξη της οικονομίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης

Ανασχηματισμός - LIVE οι εξελίξεις: Ποιοι αλλάζουν υπουργεία - Όλα τα ονόματα

Κορονοϊός: «Εκτοξεύτηκε» ο δείκτης θετικότητας – Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

Εκτός «μάχης» βγαίνουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Το σχέδιο του υπουργείου Υγείας

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved