ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκρίνιες και παραιτήσεις στη ΔΗΜ.ΑΡ

Γκρίνιες και παραιτήσεις στη ΔΗΜ.ΑΡ

Έντονες αντιδράσεις στους κόλπους της Δημοκρατικής Αριστεράς έχει προκαλέσει η απόφαση για εκλογική συνεργασία με πέντε ανεξάρτητους βουλευτές, προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ.

Την Παρασκευή, τρία μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ήτοι Νικηφόρος Σταματάκης, Στέλλα Νιώτη και Θανάσης Αθανασίου υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους στο γραμματέα της Δημοκρατικής Αριστεράς, Σπύρο Λυκούδη.

Τα τρία στελέχη αποφάσισαν να παραιτηθούν λόγω της διαφωνίας τους με τους πέντε ανεξάρτητους βουλευτές που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και εν γένει με τις πολιτικές κατευθύνσεις της Αγίου Κωνσταντίνου.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι τα συγκεκριμένα ζητήματα είχαν προκαλέσει τις αντιδράσεις και περιφερειακών οργανώσεων. Η ηγεσία της Δημοκρατικής Αριστεράς επιχειρεί την εκτόνωση της κατάστασης, μέσω συσκέψεων και επαφών με τα αρμόδια στελέχη.

Πηγές της Αγίου Κωνσταντίνου σημειώνουν ότι οι αντιδράσεις ήταν ήδη γνωστές, αλλά και αναμενόμενες, λόγω της συγκεκριμένης απόφασης για εκλογική και πολιτική συνεργασία με τους ανεξάρτητους βουλευτές.