ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης: Απόλυση και πρόστιμο 5.000€ σε όσους εκδίδουν και σε όσους λαμβάνουν πλαστό πιστοποιητικό

Πλεύρης απόλυση πρόστιμο πλαστά πιστοποιητικά
Ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε ότι γίνονται έλεγχοι όπου αναφέρονται ύποπτα περιστατικά για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού
INTIME/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τόνισε ότι θα υπάρξουν απολύσεις σε όσους εκδίδουν, αλλά και πρόστιμα σε όσους λαμβάνουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τόνισε ότι θα τιμωρούνται με απόλυση και πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ όσοι εκδίδουν ή λαμβάνουν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ο κ. Πλεύρης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, σημείωσε ότι «το σύστημα έκδοσης πιστοποιητικών είναι αρκετά ασφαλές ως πολύ ασφαλές. Και η λειτουργία του δεν έθεσε σε κίνδυνο το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Σε οποιαδήποτε περιοχή μιλάμε, μιλάμε για συγκεκριμένες περιπτώσεις. Το σύστημα δεν παραβιάζεται. Παραβιάζεται μόνο αν υπάρχει κάποιος επίορκος ο οποίος έχει τους κωδικούς και μπαίνει στο σύστημα. Και χάρη στις άμυνες του συστήματος μπορούμε να βρούμε αυτές τις περιπτώσεις», κάνοντας λόγο ότι υπάρχουν λίγες περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «κάνουμε ελέγχους όπου αναφέρονται ύποπτα περιστατικά. Δημιουργούσαμε ένα πλαίσιο να μην είναι ελκυστικό», λέγοντας ότι όταν κάποιος δρα όπως η υπάλληλος, στον Παλαμά της Καρδίτσας «μας μπαίνουν και υποψίες ότι υπάρχει και άλλο κίνητρο», εννοώντας τη χρηματική αμοιβή.

Ακόμη, ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι «η ΕΔΕ οδηγεί σε απόλυση, αν κριθεί ότι κάνει αυτή την πράξη. Γι’ αυτές τις περιπτώσεις, η μοναδική ποινή που υπάρχει είναι απόλυση και ποινή 5.000 ευρώ. Και σε αυτόν που δίνει το πιστοποιητικό και σε αυτόν που το λαμβάνει».

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι οι ανεμβολίαστοι ιδιώτες γιατροί δεν θα επιτρέπεται να εμβολιάζουν κόσμο. Εξήγησε δε ότι όσοι βγαίνουν σε αναστολή δεν χάνουν την δουλειά τους.

«5350 υγειονομικοί βγήκαν σε αναστολή. Αντιστοιχεί στο 5% του ΕΣΥ. Το μέτρο της υποχρεώτικοτητας απέδωσε. Προφανώς υπάρχει και ένα τμήμα κόσμου που δεν θα εμβολιαστεί. Λόγω αναστολών, υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα σε γιατρούς και νοσηλευτές, πολύ μικρότερο από αυτό που φανταζόμασταν. Προσπαθούμε με μετακινήσεις, να δούμε τα κενά, να τα καλύψουμε για τρεις μήνες τα κενά. Προφανώς θα δημιουργηθούν αρρυθμίες όταν φεύγουν 5.300 άτομα. τις καλύπτουμε με προσλήψεις και μετακινήσεις» δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Μάλιστα, έκανε λόγο ότι απέδωσε το μέτρο «δεύτερης ευκαιρίας» στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. «Εμβολιάστηκαν υγειονομικοί 1,2,3 Σεπτεμβρίου αρκετοί υγειονομικοί. Πίστευαν ότι η πολιτεία θα κάνει πίσω».

Στη συνέχεια, ο υπουργός Υγείας, τόνισε ότι σέβεται όλους τους υγειονομικούς, ακόμα και αυτούς που δεν εμβολιάστηκαν, γιατί έδωσαν έναν σκληρό αγώνα δύο χρόνια για να αντιμετωπίσουν την πανδημία. «Όμως, δεν σέβομαι αυτόν που με παράνομη πράξη, προσπαθεί να δείξει ότι είναι εμβολιασμένος και θέτει σε κίνδυνο την υγεία των άλλων».

Εμβολιαστικό πρόγραμμα

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, η Ελλάδα έχει το καλύτερο εμβολιαστικό σύστημα στην Ευρώπη. Στόχος, όπως είπε, είναι «να εμβολιάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο γίνεται».

«Σήμερα το 90% στις ΜΕΘ, προέρχεται από το 33% που δεν έχει εμβολιαστεί» τόνισε ο υπουργός Υγείας, ενώ τέλος τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες ομάδες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στους Αμπελόκηπους: Πυροβολισμοί με έναν τραυματία

Καιρός - Σάκης Αρναούτογλου: Πότε θα κατεβάσουμε τα χειμωνιάτικα

Κορονοϊός - Μεταλλάξεις: «Καλπάζει» το στέλεχος «Δέλτα» με 874 νέα κρούσματα - Πού εντοπίζονται