ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου στο Newsbomb: Αυτούς στηρίζουμε με τις αλλαγές στις γονικές παροχές-Ανενημέρωτος ο ΣΥΡΙΖΑ

Γιαννης Οικονόμου για γονικές παροχές
Διευκρινίσεις με παραδείγματα για τις αλλαγές στη φορολογία των γονικών παροχών έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μετά από σχετική ερώτηση του Newsbomb.gr
ΙΝΤΙΜΕ

Διευκρινίσεις με παραδείγματα για τις αλλαγές στη φορολογία των γονικών παροχών έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μετά από σχετική ερώτηση του Newsbomb.gr

Σε διευκρινίσεις για τις αλλαγές που επέρχονται με τον μηδενισμό της φορολογίας για γονικές παροχές ύψους έως 800.000 ευρώ ασκώντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή από τη ΔΕΘ προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μετά από ερώτηση του Newsbomb.gr κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Δευτέρας.

Αρχικά και με αφορμή την κριτική του Αλέξη Τσίπρα για τη στάση της κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στη μεσαία τάξη ο κ. Οικονόμου σχολίασε ότι «σήμερα όλοι ξέρουμε τι έγινε μετά την περίφημη διαπραγμάτευση του α΄ εξαμήνου του 2015 που οδήγησε σε αχρείαστα βάρη που επέλεξε ο κ. Τσίπρας να φορτώσει με εξοντωτικό τρόπο στην μεσαία τάξη επιλέγοντας να την επιβαρύνει και να πληρώνει περισσότερα από όσα έβγαζε».

Στη συνέχεια της απάντησής του ο κ. Οικονόμου εξήγησε τι κάνει η κυβέρνηση με τον μηδενισμό της γονικής παροχής μέχρι τα 800.000 ευρώ εξηγώντας ότι «δίνουμε τη δυνατότητα σε γονείς να μεταβιβάσουν περιουσία χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ τα παιδιά τους».

Κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι χρησιμοποιεί φωτογραφικά στοιχεία για να κάνει κριτική, ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στις περιπτώσεις οικογενειών που έχουν μια περιουσία πάνω από 150.000 ευρώ και στην οποία περιλαμβάνονται και αγροτεμάχια, για τα οποία δεν καταβάλλεται ΕΝΦΙΑ, και πλέον θα μπορούν να την μεταβιβάζουν στα παιδιά τους χωρίς ούτε ένα ευρώ φόρο.

Αναρωτήθηκε, μάλιστα, αν είναι οι λίγοι και οι πλούσιοι οι οικογένειες που θέλουν να δώσουν στα παιδιά τους 10 ή 20 ή 30.000 ευρώ για τα οποία σήμερα θα πλήρωναν φόρο 10%.

«Δεν έχουν ενημέρωση στον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχουν οικογένειες που και ως αξιακό στοιχείο δίνουν αυτά τα χρήματα στα παιδιά τους για να κάνουν τα πρώτα τους βήματα επαγγελματικά ή άλλα;» συνέχισε τις ερωτήσεις προς την αξιωματική αντιπολίτευση ο Γιάννης Οικονόμου.

«Οποιαδήποτε απόπειρα της έλλειψης μιας συγκροτημένης πρότασης οικονομικής πολιτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ να μας ταυτίσει με μια δήθεν ελίτ που έχουν στο μυαλό τους, με τα δίπολα τα ταξικά που αναπαραγάγουν αξιακά δίπολα και στερεότυπα του παρελθόντος που επιβεβαιώνουν αυτό που λέμε ότι είναι αγκυλωμένοι στο παρελθόν, διαψεύδεται από την πολιτική μας σε όλα τα επίπεδα και τη στήριξη που δίνουμε σε όλο τον ελληνικό λαό οριζόντια» κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

Οικονόμου για Τσίπρα στην ΔΕΘ: Δεν κατάλαβε τίποτε και σε τίποτα δεν έχει αλλάξει

Ο κ. Οικονόμου σχολίασε εκτενώς τις τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ και κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση αναφέροντας χαρακτηριστικά

Το βασικό συμπέρασμα από την παρουσία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Δ.Ε.Θ., τόσο στην ομιλία του όσο και στη συνέντευξη Τύπου, είναι ότι τίποτα δεν κατάλαβε και σε τίποτα δεν έχει αλλάξει. Ήταν και παραμένει εκείνος που θεώρησε εθνική ανάγκη την εξόντωση της μεσαίας τάξης. Αρκέστηκε να επαναλαμβάνει όλα όσα έλεγε την περίοδο της διακυβέρνησής του, δείχνοντας αλαζονεία απέναντι στους πολίτες που τον καταψήφισαν και αποδεικνύοντας ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο νέο περιβάλλον, εγχώριο και διεθνές, που έχει προκύψει από τις εκλογές του 2019 και μετά. Το ρολόι του κ. Τσίπρα έχει σταματήσει στο 2014. Μόνο που σήμερα όλοι ξέρουμε τι ακολούθησε τότε.

Δεν απάντησε σε κανένα από τα μεγάλα διακυβεύματα του αύριο και σε κανένα ερώτημα του σήμερα. Και αυτό γιατί κατανοεί την πραγματικότητα μέσω παρωχημένων ερμηνευτικών εργαλείων. Επειδή δεν κατάφερε να παρουσιάσει μια συμπαγή και πειστική πολιτική πρόταση, συνοδευόμενη από σαφές και μελετημένο οικονομικό σχέδιο, επανήλθε στα συνηθισμένα κλίσε και τα προσφιλή του ψέματα. Το ποιο αγαπημένο ότι δήθεν ο Πρωθυπουργός νομοθετεί για τους πλούσιους, για τους λίγους και τους ισχυρούς.

Η ιστορία όμως έδειξε ότι ο κ. Τσίπρας νομοθετούσε για να αρπάξει το εισόδημα της μεσαίας τάξης, ενώ η Κυβέρνησή μας σήμερα νομοθετεί για να ενισχύσει το εισόδημα όλων των πολιτών. Ο κ. Τσίπρας παραμένει αγκυλωμένος στο παρελθόν, το πλαίσιο σκέψης του και η πολιτική του συγκρότηση δεν έχουν καμιά αναφορά στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης. Εκφράζει τη βαθιά συντήρηση, σε κάθε επίπεδο: πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και πολιτισμικό. Για αυτό και επέμεινε στο λόγο του στις λέξεις «επιστροφή» και «κατάργηση», παρά το γεγονός ότι το βασικό του σύνθημα υποτίθεται πως ήταν η «νέα αρχή».

Η δική μας κουλτούρα ,η δική μας πολιτική αρχή είναι σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση. Είναι η διασφάλιση του ατομικού συμφέροντος μέσα από την προαγωγή του συνολικού αγαθού. Η πολιτική της Κυβέρνησης έως σήμερα και οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη Δ.Ε.Θ. έχουν ως κοινό παρονομαστή την κατοχύρωση του δημοσίου συμφέροντος, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, χωρίς να αφήνουν κανένα πίσω.

Η κατάργηση των φορών στη γονική παροχή και τη δωρεά, η συνέχιση της μείωσης ΕΝΦΙΑ, η συνέχιση μείωσης φόρων και ασφαλιστικών εισφορών που δημιουργούν σταθερή ενίσχυση του εισοδήματος, η εκ νέου αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης, οι επενδύσεις που προσελκύουμε και δημιουργούν δουλειές και θέσεις εργασίας, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Κράτους, η αναβάθμιση των σπουδών και του δημόσιου σχολείου, η στήριξη των νέων γονιών, η αύξηση κατά 22% βασικών επιδομάτων σε σχέση με τον Προϋπολογισμό του 2020 και τόσα άλλα που πετύχαμε μέσα στις συνθήκες κρίσης είναι η αλήθεια που γνωρίζουν οι Έλληνες και η καλύτερη απάντηση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει η Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Δεν είχα δει την εικόνα μου, γυρνούσα το κεφάλι μου από την άλλη»

Πέτρος Φιλιππίδης: Ολόκληρη η απολογία του - «Εμμονική η καταγγέλουσα», «είχα έρθει σε δύσκολη θέση»

Καιρός: Ισχυρή προειδοποίηση Μαρουσάκη – Έρχονται επικίνδυνες βροχές και καταιγίδες