ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προς ακύρωση το ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ελπιδοφόρο - Όλο το παρασκήνιο

Κόψιμο κορδέλας στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου» στη Νέα Yόρκη
Κόψιμο κορδέλας στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου» στη Νέα Yόρκη
Facebook/Turkish Presidency

Έντονες αντιδράσεις για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου» στο πλευρό των Ερντογάν - Τατάρ.

Προς ακύρωση βαίνει το ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, μετά την παρουσία του τελευταίου στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου» στη Νέα Yόρκη, τα οποία έγιναν παρουσία του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Ο τελευταίος συνεχάρη τον τούρκο πρόεδρο και έστειλε μήνυμα για τη θρησκευτική ελευθερία των μειονοτήτων στην Τουρκία, ενώ επανέλαβε το αίτημα για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Η παρουσία του ιεράρχη της ελληνορθόδοξης εκκλησίας των ΗΠΑ προκάλεσε αντιδράσεις από μερίδα πιστών, κυρίως στην Κύπρο, αλλά και ομογενείς, καθώς στην ίδια εκδήλωση παρέστη και ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ.

Η τουρκική πλευρά μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία όπου διακρίνονται ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στο ίδιο πλάνο με τον Τατάρ και άλλους αξιωματούχους κατά το κόψιμο της κορδέλας στο Μανχάταν.

Σημειώνεται ωστόσο ότι το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ είναι ακόμα υπό διαμόρφωση και θα οριστικοποιηθεί με τη άφιξή του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Την παρουσία του στην εκδήλωση γνωστοποίησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter και ο Αρχιεπίσκοπος.

Ακυρώνεται και το ραντεβού Αναστασιάδη-Ελπιδοφόρου

Όπως ήταν αναμενόμενο μετά τα παραπάνω, ο Κύπριος Πρόεδρος, Νικος Αναστασιαδης ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής. Ήδη από χθες αργά το βράδυ η ελληνική πλευρά εξέφραζε τη δυσφορία της για την παρουσία του Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου» δίπλα σε Ερντογάν και Τατάρ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως υπό αυτές τις συνθήκες η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Αρναούτογλου: «Ψυχρό μέτωπο» φέρνει βροχές και καταιγίδες - Πώς θα κινηθεί

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: «Μάχη» με τις φλόγες σε εργοστάσιο ξυλείας - Αποπνικτική η ατμόσφαιρα

Υπόθεση Γκάμπι Πετίτο: Στην 22χρονη ανήκει η σορός που βρέθηκε – Τη δολοφόνησαν λέει ο ιατροδικαστής