ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως: Οι εκπαιδευτικοί καλύπτονται πλήρως από τις διατάξεις - Καταδίκη για τις μηνύσεις γονέων

Κεραμέως: Οι εκπαιδευτικοί καλύπτονται πλήρως από τις διατάξεις - Καταδίκη για τις μηνύσεις γονέων
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μήνυμα απόλυτης στήριξης και κάλυψης στους εκπαιδευτικούς, που εφαρμόζουν τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού έστειλε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης στους εκπαιδευτικούς, κατά των οποίων έχουν στραφεί μη εμβολιασμένοι γονείς, έστειλε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης, η υπουργός αναφέρθηκε στις μηνύσεις γονέων κατά εκπαιδευτικών, λέγοντας πως υπάρχει διάταξη που καλύπτει πλήρως τους εκπαιδευτικούς, που εφαρμοζουν τους κανόνες.

«Δεν θα ανεχτούμε τίποτα, θα προστατεύσουμε τους εκπαιδευτικούς. Κάνουν εξαιρετική δουλειά, κάνουν το καθήκον τους», είπε.

Αναφορικά με τις περιπτώσεις που εντοπίζεται κρούσμα σε σχολείο, η κυρία Κεραμέως είπε, πως τα παιδιά που βρίσκονταν κοντά σε παιδί φορέα του ιού, μπορούν να κάνουν 7 τεστ την εβδομάδα, το κόστος των οποίων θα καλύπτει το κράτος.

Ακόμη, διευκρίνισε, πως δεν υπάρχει τηλεκπαίδευση για τα παιδιά που λείπουν από το τμήμα λόγω νόσησης, ενώ επανέλαβε, πως όταν το παιδί βρίσκεται σε καραντίνα, προβλέπεται άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς.

Ακόμη, η υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία των εμβολιασμών σε εφήβους. Όπως είπε, στους φοιτητές πάνω από το 75% είναι εμβολιασμένοι με τουλάχιστον μία δόση, στο προσωπικό των Πανεπιστημίων το ποσοστό ξεπερνά το 87% και στους Καθηγητές ανέρχεται σε 91%.

Εισαγγελική παρέμβαση για τους μη εμβολιασμένους που μηνύουν εκπαιδευτικούς

Υπενθυμίζεται, ότι την Τρίτη ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρρής, έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια έρευνας σχετικά με πρόσφατες συμπεριφορές μη εμβολιασμένων, οι οποίοι με μηνύσεις στρέφονται σε βάρος εκπαιδευτικών που καλούνται να εφαρμόσουν το νόμο για την τήρηση των μέτρων στα σχολεία προς αποφυγή της μετάδοσης του κορονοϊού.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός με παραγγελία του προς τους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών όλης της χώρας ζητά από τους συναδέλφους του να διερευνήσουν άμεσα αν οι αναφερόμενες ενέργειες ανεμβολίαστων συνιστούν αξιόποινες πράξεις και σε καταφατική περίπτωση να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει. Μάλιστα, λόγω της σοβαρότητας των υποθέσεων, ζητά από τους εισαγγελείς να ελέγχουν συνεχώς την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσε ερώτηση της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ Νάντιας Γιαννακοπούλου με τίτλο «Ως πότε θα είναι απροστάτευτοι οι εκπαιδευτικοί από επιθέσεις αντιεμβολιαστών επειδή τηρούν τα πρωτόκολλα;».

Η κυρία Γιαννακόπουλου, επεσήμανε ότι υποβάλλονται μηνύσεις σε βάρος των εκπαιδευτικών, επειδή απλά προσπαθούν να εφαρμόσουν το νόμο για τη δημόσια υγεία και δεν επιτρέπουν την είσοδο σε ανεμβολίαστους μαθητές που δεν έχουν κάνει self test και δεν φορούν προστατευτική μάσκα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε από κορονοϊό η Λιολιώ Κολυπέρα - Η προφητική ατάκα που είχε πει στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Υπόθεση Γκάμπι Πετίτο: Στην 22χρονη ανήκει η σορός που βρέθηκε – Τη δολοφόνησαν λέει ο ιατροδικαστής

Big Brother: Απίστευτη αποκάλυψη - «Το κρεβάτι γιατί κουνιέται; 2-3 φορές τη μέρα το κάνουν σίγουρα»