ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μακρή για λουκέτα σε σχολεία της Θεσσαλονίκης: Η δια ζώσης εκπαίδευση δεν επιβάρυνε τη δημόσια υγεία

Μακρή σχολεία κορονοϊός δημόσια υγεία
Η υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στα πρώτα λουκέτα σε τμήματα σχολείων της Θεσσαλονίκης
INTIME/

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, τόνισε ότι μέχρι στιγμής η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων δεν επιβάρυνε τη δημόσια υγεία.

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, μίλησε για τα πρώτα λουκέτα σε τμήματα σχολείων της Θεσσαλονίκης.

Η κυρία Μακρή, μιλώντας στο MEGA, βάσει του μέτρου «50%+1», βρέθηκαν 11 παιδιά θετικά στον κορονοϊό στο τμήμα Β2 του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης – Συκεών και έτσι το τμήμα έκλεισε μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Τα παιδιά θα συνεχίσουν τα μαθήματά τους με τηλεκπαίδευση, έως ότου επιστρέψουν στην τάξη. Σημειώνεται πως η τηλεκπαίδευση δεν είναι υποχρεωτική για τα παιδιά που νοσούν.

«Μέχρι στιγμής η δια ζώσης λειτουργία δεν επιβάρυνε τη δημόσια υγεία, χάρη στην αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων που είναι πολύ αυστηρά, συγκεκριμένα και επικαιροποιημένα», υποστήριξε η υφυπουργός Παιδείας για τη λειτουργία των σχολείων.

Αναφερόμενη στο μικρό αριθμό των αρνητών εκπαιδευτικών, η υφυπουργός Παιδείας τόνισε «Νομίζω και σας το λέω με απόλυτη ακρίβεια ότι είναι τρεις οι αρνητές που βρίσκονται σε αναστολή αυτή τη στιγμή που μιλάμε, άλλα να ξεκαθαρίσουμε ότι μιλάμε για ένα πληθυσμό εκατόν ογδόντα χιλιάδων εκπαιδευτικών».

«Οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών δεν είναι υποχρεωτικοί. Το έκαναν μόνοι τους, με ευσυνειδησία», πρόσθεσε η κυρία Μακρή για τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στη Ρόδο: Αυτή είναι η εκπαιδευτικός που σκότωσε πριν αυτοκτονήσει ο σύντροφός της

ΕΝΦΙΑ 2021: Εδώ θα βρείτε τα εκκαθαριστικά σας - Τέλος το Taxisnet

Ιωάννα Μαλέσκου: Ξέσπασε για το «κόψιμο» της εκπομπής της - Η απάντηση στην Καινούργιου