ΠΑΙΔΕΙΑ

Κεραμέως: Στο 79% οι εμβολιασμένοι δάσκαλοι – Εμβολιαστικά κέντρα έξω από κάθε πανεπιστήμιο

Νίκη Κεραμέως
Νίκη Κεραμέως: Για τα πρωτόκολλα στα σχολεία σε περίπτωση κρουσμάτων κορονοϊού, τον αριθμό των εμβολιασμένων εκπαιδευτικών και τον εμβολιασμό των παιδιών μίλησε η υπουργός Παιδείας
INTIME

Νίκη Κεραμέως: Για τα πρωτόκολλα στα σχολεία σε περίπτωση κρουσμάτων κορονοϊού, τον αριθμό των εμβολιασμένων εκπαιδευτικών και τον εμβολιασμό των παιδιών μίλησε η υπουργός Παιδείας

Τη λογική των πρωτοκόλλων που αποφασίστηκαν για τα σχολεία σε περίπτωση κρουσμάτων κορονοϊού σε σχολική τάξη εξήγησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, λέγοντας στο ΟΡΕΝ ότι «το εμβόλιο για τον κορονοϊό αλλάζει πλήρως τον χάρτη. Πέρσι κλείναμε το τμήμα με λίγα κρούσματα για να προστατεύσουμε τα σπίτια. Φέτος όμως τα σπίτια είναι θωρακισμένα».

Υπενθύμισε ότι οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα με δική τους ευθύνη και δικό τους κόστος τονίζοντας «κανείς δεν θα μπαίνει σε τάξη χωρίς κάλυψη».

Εξήγησε ότι τα πρωτόκολλα για τις περιπτώσεις κρουσμάτων σε σχολική αίθουσα ακολουθούν τη διεθνή τάση σημειώνοντας ότι «σε περίπτωση κρούσματος όλο το τμήμα θα κάνει δύο rapid τεστ δωρεάν από το κράτος ενώ τα παιδιά που θα είναι πιο κοντά στο κρούσμα θα κάνουν σχεδόν κάθε ημέρα τεστ ενώ οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν self test».

Η ίδια είπε, ακόμα, μετά από σχετική ερώτηση ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ανέρχεται στο 79% ενώ παρόμοιο είναι το ποσοστό και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί ξεκίνησε τώρα η καμπάνια για τον εμβολιασμό των παιδιών η Νίκη Κεραμέως απάντησε ότι «η καμπάνια ξεκίνησε εντατικά επειδή τώρα επέστρεψαν τα παιδιά από τις διακοπές τους». Παραδέχθηκε, πάντως, ότι «έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για τους εμβολιασμούς και γι’ αυτό ζητάμε από τους γονείς να σπεύσουν με τα παιδιά τους».

Πανεπιστήμια

Όσον αφορά τα πανεπιστήμια η υπουργός Παιδείας αρχικά είπε ότι «η εκπαίδευση προβλέπεται αποκλειστικά δια ζώσης». «Για να προσέρχεται κανείς σε αυτήν θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένος ή να διαθέτει πιστοποιητικό νόσησης 6μηνου. Για τους υπόλοιπους που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν νοσήσει προβλέπεται η διεξαγωγή δύο εργαστηριακών τεστ την εβδομάδα με δικό τους κόστος» πρόσθεσε η Νίκη Κεραμέως σημειώνοντας ότι «στο υποσύνολο των φοιτητών τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι υψηλότερα τα ποσοστά των εμβολιασμένων».

Ανακοίνωσε, δε, ότι «έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις» για εμβολιαστικά κέντρα στα πανεπιστήμια λέγοντας ότι «θα υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο σε κάθε πανεπιστήμιο».

Πανεπιστημιακή αστυνομία

Μιλώντας, τέλος, για την πανεπιστημιακή αστυνομία η Νίκη Κεραμέως είπε ότι «υπάρχουν δύο παράλληλες διαδικασίες, Η μια αφορά τα πανεπιστήμια με τα σχέδια ασφαλείας και η δεύτερη που έχει να κάνει με το ειδικό σώμα. Αυτή η δεύτερη διαδικασίας βρίσκεται σε φάση επικύρωσης των πινάκων των επιτυχόντων και θα ακολουθήσει η ειδική εκπαίδευση. Δεν μπορώ να σας πω ακριβή χρόνο (σ.σ. που θα ξεκινήσει η Πανεπιστημιακή αστυνομία) καθώς εξαρτάται από τα επιχειρησιακά μιας και χρειάζεται ειδική εκπαίδευση καθώς θα δρουν σε χώρους ειδικής ιδιαιτερότητας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κηδεία Mad Clip: Η σπαρακτική σκηνή που δεν «έπιασαν» οι κάμερες με την πρώην σύντροφό του, Αρετή

Μυστηριώδης επίθεση στο Πασαλιμάνι: Το προφίλ των Τούρκων - Ο δράστης ήθελε να στείλει «μήνυμα»

Ανάλυση Newsbomb.gr: Ακρίβεια, αυξήσεις, πληθωριστικές τάσεις και εναρμονισμένες πρακτικές