ΠΟΛΙΤΙΚΗ

LIVE: Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ - «Η Τουρκία αύξησε τις εντάσεις»

LIVE: Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ - «Η Τουρκία αύξησε τις εντάσεις»

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, αλλά και το Κυπριακό.

Στη Νέα Υόρκη και τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ μιλά σήμερα (24/09) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού αναμένεται να βασιστεί σε τρεις άξονες, με την στάση της Τουρκίας απέναντι στη χώρα μας και την Κύπρο, να βρίσκεται στο επίκεντρο.

ΔΕΙΤΕ LIVE:

«Υπέρμαχος του διεθνούς δικαίου η Ελλάδα»

Ο πρωθυπουργός στην έναρξη της ομιλίας του αναφέρθηκε στην πανδημία του κορονοϊού αλλά και στην κλιματική αλλαγή. Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι, ωστόσο, αφορούσε τις διεθνείς σχέσεις και ιδίως αυτές με την Τουρκία.

«Η Ελλάδα ακολουθούσε πάντα το διεθνές δίκαιο. Από το 1995 η Ελλάδα έχει την απειλή του casus belli. Η Ελλάδα έχει πολλά νησιά και ως παγκόσμια ναυτική δύναμη είμαστε πλήρως προσαρμοσμένοι στους κανόνες του ΟΗΕ. Πάντα στηρίξαμε την ανάγκη ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας», σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

«Πέρυσι η Άγκυρα αύξησε τις εντάσεις χωρίς λόγο και αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί. Έχω ένα όνειρο για την Ανατολική Μεσόγειο. Αντί για μάχες, μπορούμε να συνεργαστούμε κόντρα στους κοινούς εχθρούς, όπως η παράνομη μετανάστευση. Υπάρχουν πολλά που Ελλάδα και Τουρκία μπορούν να κάνουν μαζί», πρόσθεσε.

«Είμαστε δεσμευμένοι βάση της ιστορίας και της γεωγραφίας. Η Τουρκία συνεχίζει να μην λαμβάνει υπόψιν της τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και συνεχίζει να παραβιάζει τον εναέριο χώρο της Κύπρου. Είμαστε αποφασισμένοι να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για μία βιώσιμη λύση για την Κύπρο», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Netflix: Αυτος είναι ο ηθοποιός που θα παίξει τον Ντόντι Αλ Φαγέντ στο The Crown

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ εμπνεύστηκε το Rocky Racoon από ένα ατύχημα και έναν μεθυσμένο γιατρό

Μάθαμε πότε κυκλοφορεί η νέα ταινία του Χοακίν Φίνιξ