ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα «γκάζια» Μητσοτάκη στους υπουργούς και το ξεκάθαρο μήνυμα για εκλογές και lockdown

Μητσοτάκης κυβέρνηση υπουργοί εκλογές lockdown
Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς να μην έχουν στο μυαλό τους τις εκλογές.
INTIME/ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε περισσότερη δουλειά από τους υπουργούς του, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα για τα σενάρια περί εκλογών και lockdown.

Λιγότερα λόγια και περισσότερη δουλειά ζήτησε από τους υπουργούς ο Κυριάκος Μητσοτάκη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. «Από σήμερα, όλοι μιλάμε λιγότερο δουλεύοντας περισσότερο» ανέφερε χαρακτηριστικά, ολοκληρώνοντας την εισαγωγική του τοποθέτηση, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους για επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε όλους τους τομείς.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως ούτε πρόωρες εκλογές θα γίνουν ούτε lockdown, θέλοντας να βάλει τέλος στη σχετική σεναριολογία.

Αναφορικά με τις εκλογές ο πρωθυπουργός είπε ότι ο καλύτερος τρόπος για να τερματιστεί η συζήτηση για πρόωρη προσφυγή στην κάλπη είναι η δουλειά και η προώθηση του κυβερνητικού έργου. Μάλιστα ζήτησε από τους υπουργούς να μην έχουν στο μυαλό τους τις εκλογές. «Υπάρχει πολύς χρόνος μέχρι τις εκλογές και δεν υπάρχει κανένας λόγος να σκέφτεται κανείς με προεκλογικούς όρους. Με δεδομένο ότι η οικονομία πηγαίνει καλά και οι προοπτικές για το 2022 είναι ακόμη καλύτερες, δεν έχουμε απολύτως κανένα λόγο να συζητάμε για εκλογές μέσα στο 2022», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για την πανδημία ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι ο Οκτώβριος του 2021 δεν έχει σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο. «Αν δει κανείς τα αναλυτικά στοιχεία καταλαβαίνει ότι ακόμα και εκεί που υπάρχει πίεση απέχουμε πολύ – κυρίως σε ότι αφορά την πίεση του ΕΣΥ- από αυτά που είχαμε παλιότερα», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Δεν υπάρχει περίπτωση lockdown. Την Τετάρτη θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη για τον ΕΟΔΥ αλλά και για το πλαίσιο λειτουργίας με στόχο να εκπέμπουμε πολύ καθαρά μηνύματα σε σχέση κυρίως με τους εμβολιασμένους», ανέφερε.

Σημειώνεται πως πιθανότητα την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης θα ανακοινώσει το νέο πρόεδρο του ΕΟΔΥ, καθώς οι σχετικές διεργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη για βιτριόλι: Σήμερα οι κρίσιμες καταθέσεις των γιατρών - Τι θα υποστηρίξουν

«Έπεσε» το Facebook: Αυτή ήταν η αιτία για το παγκόσμιο blackout

«Εunomia 2021»: Η άσκηση που ταπείνωσε τους Τούρκους – Τετραμερής ασπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο