ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Στον πρωθυπουργό η ευθύνη για τα καταστροφικά αποτελέσματα στη διαχείριση της πανδημίας

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας
INTIME NEWS

Δεν προχωράει το εμβολιαστικό πρόγραμμα, ενώ ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό στην Ελλάδα ξεπέρασε αυτόν της Σουηδίας, επισημαίνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή, να αναλάβει την ευθύνη για τα καταστροφικά αποτελέσματα της κυβέρνησής του στη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι η Ελλάδα, από τον Αύγουστο και μετά, βρίσκεται διαρκώς στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη, σε θύματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Την ίδια στιγμή, ούτε το εμβολιαστικό πρόγραμμα προχωράει, αφού είμαστε 20η χώρα σε ποσοστά εμβολιασμού ανάμεσα σε 30 ευρωπαϊκές χώρες, με ποσοστό εδώ και πολύ καιρό καθηλωμένο γύρω στο 55%.

«Πέρυσι, αρχές Οκτώβρη είχαμε συνολικό αριθμό θυμάτων 400 και σχεδόν σε μηνιαία βάση η Βουλή συζητούσε την εξέλιξη και τη διαχείριση της πανδημίας. Φέτος αρχές Οκτώβρη, μέσα σε έναν χρόνο έχουμε φτάσει από τους 400 στους 15.000 συμπολίτες μας που έχουν χάσει τη ζωή τους. Τις μέρες αυτές μάλιστα η χώρα μας ξεπέρασε σε αριθμό θυμάτων ακόμη και τη Σουηδία, με πληθυσμό αντίστοιχο της χώρας μας, που από την αρχή της πανδημίας αποτελούσε παράδειγμα προς αποφυγή για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας» τονίζει στην ερώτηση και προσθέτει:

«Σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση έχουμε πλέον περίπου 300 συμπολίτες μας που χάνουν τη ζωή τους από κορονοϊό, αριθμό εξαιρετικά υψηλό. Η κυβέρνηση προσποιείται πως τα πράγματα κυλούν ομαλά και την ίδια στιγμή ο κύριος Μητσοτάκης έπαυσε από τα καθήκοντά τους την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, της Πολιτικής Προστασίας και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ. Τα δεδομένα και οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι η χώρα βρίσκεται σε εξαιρετικά αρνητικό σημείο σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας».

Ο κ. Τσίπρας καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει εάν «συναισθάνεται την κυβερνητική ευθύνη για την κατάταξη της χώρας μας στις χειρότερες θέσεις της Ευρώπης σε θύματα αναλογικά με τον πληθυσμό και ποιες αξιολογεί ως αιτίες αυτής της αρνητικής εξέλιξης». Επίσης, εάν «έχει σχέδιο αντιμετώπισης της οδυνηρής κατάστασης, με ενδυνάμωση του ΕΣΥ και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αποτελεσματική επιδημιολογική επιτήρηση, ενίσχυση του εμβολιασμού και του φαρμακευτικού προγράμματος ή η χώρα θα συνεχίζει να θρηνεί θύματα και η κυβέρνηση θα ομιλεί για κανονικότητα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Τσουμάνης: Αυτοκτονία λένε από την ΕΛΑΣ – Έβαλε tire up στον λαιμό του και το έσφιξε

Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία διαρκείας - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» τα ισχυρά φαινόμενα

Στο νοσοκομείο η Αθηνά Οικονομάκου – Το μήνυμά της