ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπογδάνος: Είχε νόημα η παρουσία μου στο Βίτσι - Αντεθνικές οι θέσεις του ΚΚΕ

Μπογδάνος Νέα Δημοκρατία διαγραφή
Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος για τη διαγραφή του
INTIME/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος μίλησε για τη διαγραφή από τη Νέα Δημοκρατία.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, όπου αναφέρθηκε στη διαγραφή του από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς αν για τα όσα έχει πει, είναι μια προσπάθεια να «ψαρέψει» ψήφους σε θολά νερά, ο κ. Μπογδάνος είπε ότι «δεν λειτουργεί ως λαγός» και τόνισε ότι ο φιλελευθερισμός αφήνει εκτός κάθε είδους ολοκληρωτισμό.

Τόνισε ότι «ο τρόπος που απευθύνθηκα στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν συναινετικός και τον παρότρυνα να ψηφίσει την αμυντική συμφωνία».

Αναφερόμενος στην επίθεση του κατά του ΚΚΕ, ο κ. Μπογδάνος είπε «δεν κατηγόρησε κανέναν». «Αλίμονο, αν η αναφορά βάσει ιστορικών πηγών στις αντεθνικές θέσεις του ΚΚΕ αντιβαίνει τις αρχές μας» και πρόσθεσε ότι η αιτία της διαγραφής του ήταν ότι ακολούθησε στην αντιπάραθεση του με τον κ. Παφίλη.

Σχετικά με την δημοσιοποίηση των ονομάτων των νηπίων, ο βουλευτής δήλωσε «Ζήτησα αμέσως συγγνώμη για την αναπαραγωγή των ονομάτων των νηπίων».

Όσον αφορά την παρουσία του στο Βίτσι, σημείωσε ότι «η παρουσία μου είχε ως νόημα να προστατευθούν οι κάτοικοι από τους φασίζοντες», ενώ διευκρίνισε ότι «είμαι περήφανος όταν φωτογραφίζομαι με τις γυναίκες και τις άνδρες της ΕΛΑΣ».

Στη συνέχεια, ο κ. Μπογδάνος σημείωσε ότι «οι αρχές της αστικής δημοκρατίας επιτρέπουν αν όχι επιβάλουν στους βουλευτές να μιλούν τη γλώσσα της αλήθειας».

Αναφορικά με την παλαιά τοποθέτηση του για τα τανκς στην ΕΡΤ, απάντησε ότι «ήταν ένα λάθος» και πρόσθεσε πως «Δύο ήταν τα λάθη» του, «αυτό με τα τανκς και τα νήπια». Υπογράμμισε δε ότι «ο κ. Δένδιας είχε κακή ενημέρωση».

Ακόμη, επισήμανε ότι «έχω δεχθεί τραμπουκισμό από τη ΧΑ, μου έχουν επιτεθεί και τα δύο άκρα», ενώ διευκρίνισε ότι απευθύνεται σε ένα κοινό που έχει πατριωτικές και δημοκρατικές αξίες.

«Είναι ατόπημα για έναν βουλευτή της κυβέρνησης να εκθέτει τις διαχρονικές αντεθνικές αρχές ενός κόμματος;» διερωτήθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής, αναφερόμενος στο ΚΚΕ.

Και συμπλήρωσε «Περίμενα χθες ότι όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, ο κ. Παφίλης, εξαπέλυσε στοχοποιητικές απαράδεκτες ύβρεις και αποκάλεσε τη ΝΔ απογόνους ταγματασγαλιτών, περίμενα από το προεδρείο να παρέμβει», ενώ τόνισε ότι «υπερασπίστηκα την αξιοπρέπεια τη δική μου και της παράταξης».

Επιπλέον, επανερχόμενος στο θέμα της διαγραφής του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τόνισε ότι «ο κύριος πρωθυπουργός αποκόμισε μια εικόνα ότι είχε εκτραπεί η συζήτηση για την αμυντική συμφωνία σε μια ιδεολογική σύγκρουση».

«Κατά την γνώμη είναι βαρύτερο ένας κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος να χαρακτηρίζει χρυσαυγίτη και ρουφιάνο» έναν βουλευτή της πλειοψήφιας, «από το να κάνει ένας βουλευτής αναφορές σε αντεθνικές θέσεις» υπογράμμισε ο κ. Μπογδάνος.

Σχετικά με τις επιθέσεις ακροδεξιών ομάδων που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες, ο ανεξάρτητος βουλευτής τόνισε «Έχω χρησιμοποιήσει – μέσω των εκπομπών μου - σκληρότατους χαρακτηρισμούς για τις νεοφασιστικές κλίκες».

Για το πολιτικό του μέλλον

Ερωτηθείς για την επόμενη ημέρα, ο κ. Μπογδάνος απάντησε ότι «Μέχρι χθες πολλοί καλοθελητές προσπάθησαν να πουν ότι είμαι λαγός που πουλάω σανό και δεν πιστεύω αυτά που λέω. Σήμερα οι ίδιοι καλοθελητές φτιάχνουν σενάρια αναφορικά με τις επιδιώξεις μου».

Τόνισε δε ότι «Αύριο θα ψηφίσω την αμυντική συμφωνία. Θα παραμείνω συντεταγμένος στις αρχές που διέπουν έναν ολόκληρο χώρο», ενώ υπογράμμισε με νόημα ότι «Οι εκλογές αργούν».

Παφίλης: Ο Μπογδάνος αναθυμήθηκε το σύνθημα που ακουγόταν από τους χρυσαυγίτες.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, παρενέβη τηλεφωνικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, λέγοντας ότι «την φωτιά την άναψε ο κ. Μπογδάνος, με την αναφορά του για τον Γρίβα και ότι οι κομμουνιστές είναι ο μεγαλύτερος εχθρός. Μίλησε για αντεθνικό ΚΚΕ» ενώ πρόσθεσε πως «Ξαναθυμήθηκε το σύνθημα που ακουγόταν από τους χρυσαυγίτες».

«Αν θέλει ας κάνει αγωγή ο Μπογδάνος» σημείωσε, ενώ διευκρίνισε ότι οι όποιες αναφορές του ιδίου δεν αναφέρονταν συνολικά στη ΝΔ, αλλά στον ίδιο τον Μπογδάνο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποφυλακίζεται την Πέμπτη ο Νίκος Παλαιοκώστας

Έκτακτο μέρισμα: Ποιοι θα λάβουν χριστουγεννιάτικο «μποναμά» - Πόσα χρήματα θα πάρουν

Καιρός: Ξεκινά απόψε η κακοκαιρία «Αθηνά» - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει»